Professioneel VvE beheer

Vakmanschap is meesterschap! Vertrouw het beheer van uw VvE toe aan een expert.

Geplaatst door: VvEtotaal BV

VvE bestuur is niet iets 'wat je er bij doet'

Het bestuur van een Vereniging van Eigenaren heeft een breed pakket aan verantwoordelijkheden.
Zo moeten ledenvergaderingen worden georganiseerd en genotuleerd en moet er voor gezorgd worden dat de besluiten die zijn genomen ook worden uitgevoerd.
Ook moet er een begroting gemaakt worden, op basis waarvan de servicebijdragen worden vastgesteld. De servicebijdragen moeten bij de leden in rekening gebracht worden en als er niet betaald wordt, moeten leden worden aangemaand. In het ergste geval moet een incassobureau worden ingeschakeld.
Daarnaast moet het bestuur verzekeringen en contracten met bijvoorbeeld energieleveranciers, liftbedrijven en onderhoudsbedrijven afsluiten.
Gedurende het jaar moet de administratie worden bijgehouden en aan het einde van het boekjaar moeten de balans en de exploitatierekening worden opgemaakt. Ook moet aan iedere eigenaar de informatie ten behoeve van de aangifte inkomstenbelasting worden aangeleverd.
Uiteraard zorgt het bestuur ook voor het onderhoud van het pand en de afhandeling van storingsmeldingen van eigenaren.
Tot slot zorgt het bestuur dat de notaris bij verkoop van een appartement de juiste informatie krijgt over eventuele achterstanden van de oude eigenaar en zijn aandeel in de reserves van de VvE.

Dit is een behoorlijke lijst met verantwoordelijkheden, die niet alleen veel tijd kunnen vergen, maar ook kennis vragen op financieel, bouwkundig en juridisch gebied.
Het zijn ook niet altijd de meest eenvoudige of dankbare taken die een bestuur moet uitvoeren, vooral als het bestuur gevormd wordt door leden van de VvE. Het kan immers lastig zijn om buren te moeten aanmanen of te wijzen op de regels binnen de VvE.

Kies daarom voor samenwerking met een professionele VvE-beheerder.
Steeds meer VvE’s kiezen voor het geheel of gedeeltelijk uitbesteden van het beheer aan een professionele VvE-beheerder.
Deze is op de hoogte van de meest recente wet- en regelgeving en weet alles van financieel, technisch en administratief beheer.

Een belangrijk criterium voor de keuze van een beheerder is de software die hij gebruikt. Voor het bestuur is het immers belangrijk dat de werkwijze van de beheerder transparant is en dat het bestuur inzage houdt in het reilen en zeilen van de VvE.

Naast de algemene eisen die aan ieder administratiepakket gesteld worden, is het in geval van VvE-beheer belangrijk dat:

  • bestuurdersleden de actuele stand van de volledige administratie moeten kunnen zien
  • eigenaren de algemene gegevens van de VvE en hun eigen gegevens moeten kunnen zien
  • storingsmeldingen direct in het systeem moeten kunnen worden ingevoerd, waardoor de beheerder direct op de hoogte is en ook meteen actie kan ondernemen
  • een werkopdracht aan een aannemer kan worden verzonden
  • een betaalbestand voor de bank desgewenst vooraf door een bestuurslid geautoriseerd moet kunnen worden.

Het pakket dat bij uitstek geschikt is voor VvE-beheer, is VvEtotaal: een online softwarepakket voor het beheren van VvE's, dat ondersteuning geeft aan alle beheeractiviteiten (administratief, financieel, technisch).
VvEtotaal wordt zowel gebruikt door professionele beheerders als door enthousiaste appartementseigenaren die zelf het beheer van hun VvE doen.
VvEtotaal kent een transparante licentiestructuur en heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Aangezien VvEtotaal volledig in eigen beheer wordt ontwikkeld, hoeven er geen additionele licenties voor andere (boekhoud-)pakketten afgesloten te worden.

VvEtotaal BV wil de software graag laten blijven aansluiten op de behoefte van VvE-beheerders en wet- en regelgeving en werkt dan ook nauw met samen professionele VvE-beheerders bij de voortdurende ontwikkeling van het pakket.

De keuze voor een beheerder die met VvEtotaal werkt is de keuze voor een vakman met het juiste gereedschap.
Wij brengen u graag in contact met een professionele beheerder die VvEtotaal gebruikt.
Voor meer informatie: http://www.vvetotaal.nl/informatie.html 

Bedrijvengids Geplaatst door
VvEtotaal BV

VvEtotaal BV

Raadhuisstraat 11, 1687 AH  WOGNUM

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.