Thema
Financieel
Juridisch
Technisch
Profiel
Inloggen
Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!
appartement
& eigenaar

bouwkundige inspectie

01 februari 2018
Heeft u twijfels over de bouwkundige staat van uw woning? Of heeft u twijfels over de bouwkundige staat van het huis dat u wilt gaan kopen? Inspecteer dan
LEES VERDER

Goede informatie is halve werk

Bouwkundige inspectie

Heeft u twijfels over de bouwkundige staat van uw woning? Of heeft u twijfels over de bouwkundige staat van het huis dat u wilt gaan kopen?
Wilt u bouwkundige begeleiding bij een bezichtiging?
Buro van Linden heeft de bouwkundige expertise in huis om u hier juist en volledig in te kunnen adviseren.

 

Kosten

Kopersbegeleiding € 100,-
Bouwkundige inspectie € 250,-
Prijzen gelden tot een woning inhoud van 1000m3.
Alle prijzen zijn inclusief BTW. Binnen een straal van 100 km vanaf Oisterwijk worden geen reiskosten (€0,28,-/km) gerekend. Buro van Linden inspecteert ook in het weekend (geen meerkosten).
Kopersbegeleiding

Tijdens de kopersbegeleiding loopt de inspecteur met u mee. De inspecteur bespreekt met u de conditie van bouwonderdelen en de mogelijkheid om bouwkundige wijzigingen aan te brengen. Bijvoorbeeld het doorbreken van een wand om een ruimte groter te maken. Ook worden eventueel geconstateerde gebreken kenbaar gemaakt en wordt er mondeling advies gegeven over de ernst van het gebrek en uit te voeren herstelwerkzaamheden. Er wordt een ruwe kostenindicatie met u besproken.
Bouwkundige inspectie

Buro van Linden biedt een uitgebreide bouwkundige inspectie aan. Bevindingen vanuit de inspectie, herstelkosten en eventueel advies voor vervolgonderzoek worden helder aan u gerapporteerd.

Tijdens de inspectie worden bouwkundige- en installatietechnische onderdelen visueel geïnspecteerd. Denk aan daken, vloeren , wanden en afwerkingen als schilderwerk en dakbedekking. Elektro-, en werktuigbouwkundige installaties als meterkasten en luchtbehandeling worden mede beoordeeld op leeftijd en storingsonderhoud (functioneren).

Per gebrek wordt een advies voor herstel gegeven. Dit advies beschrijft de onderhoudsactiviteit en de prioriteit (direct herstel of op termijn). Ook raamt Buro van linden altijd de herstelkosten voor het verhelpen van het gebrek.

Als er specialistisch vervolgonderzoek noodzakelijk is, worden er kosten voor dit onderzoek geraamd. Indien mogelijk worden ook de herstelkosten geraamd die kunnen voortvloeien uit het specialistisch vervolgonderzoek. Denk bijvoorbeeld aan het loskomen van het stucwerk door optrekkende vocht.

De bevindingen uit de inspectie worden vastgelegd in een rapportage welke u binnen 2 werkdagen na inspectie per mail ontvangt.

In de rapportage wordt naast de beschrijving van een eventueel gebrek ook de conditie van het bouwdeel beschreven. Alle gebreken worden met een foto vastgelegd. Ook wordt er een onderhoudsadvies voor de komende 5 jaar opgesteld.
De bouwkundige inspectie kan worden uitgebreid met een overzicht volgens de eisen van de NHG (Nationale Hypotheek Garantie) en WEW (waarborgfonds eigen woningen). Hiervoor worden geen extra kosten gerekend.

Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

Bekijk ook

Reacties

Buro van Linden
Professional
Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

ZOEKSUGGESTIES