Thema
Financieel
Juridisch
Technisch
Profiel
Inloggen
Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!
appartement
& eigenaar

Kanalen reinigen

01 februari 2018
Naast de luchtbehandelingkast, wordt de kwaliteit van het binnenklimaat bepaald door de conditie van de luchtkanalen. Deze zorgen voor het transport van lucht door het gebouw. Net als bij luchtbehandelingkasten, raken luchtkanalen ook verontreinigd, zonder dat je het meteen merkt. Om gezondheidsrisico’s en gevaar voor brand te voorkomen, is een frequente controle en onderhoud noodzakelijk.
LEES VERDER

Onderzoeken

De volgende onderzoeken kan Blygold uit laten voeren om de staat van uw kanalensysteem te bepalen:
– Visuele inspectie: door middel van een endoscopisch onderzoek wordt een rapportage opgesteld van de visuele vervuiling in het kanalensysteem.
– Microbiologisch onderzoek: van zowel de kanaalwand als van de lucht worden microbiologische monsters genomen die in het laboratorium worden geanalyseerd op de aanwezigheid van bacteriën, schimmels en gisten.
– Microscopisch onderzoek: als er vervuiling aanwezig is kan een zogenaamd 'veegmonster' genomen worden, wat vervolgens in het laboratorium onder de microscoop wordt geanalyseerd op samenstelling.
– Vetafzetting: bij vetafzuigkanalen wordt de laagdikte van de vetafzetting op de kanaalwand bepaald.

Op basis van bovenstaande inventarisaties kan Blygold voor u de reiniging en/of desinfectie van het kanalensysteem verzorgen. Voor het reinigen en desinfecteren hebben ze verschillende methoden ter beschikking zodat er altijd een passende oplossing is voor uw situatie, denk hierbij aan:
– Mechanisch reinigen (borstels en ragen)
– Pneumatisch reinigen (perslucht)
– Natte reiniging (water evt. met reinigingsmiddelen)
– Handmatige desinfectie of vernevelen van het desinfectans in het kanaal

Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

Bekijk ook

Reacties

Blygold Nederland B.V.
Professional
Meer weten?
Vraag hier vrijblijvend informatie aan

Aanvragen

ZOEKSUGGESTIES