Kanalen reinigen

Naast de luchtbehandelingkast, wordt de kwaliteit van het binnenklimaat bepaald door de conditie van de luchtkanalen. Deze zorgen voor het transport van lucht door het gebouw. Net als bij luchtbehandelingkasten, raken luchtkanalen ook verontreinigd, zonder dat je het meteen merkt. Om gezondheidsrisico’s en gevaar voor brand te voorkomen, is een frequente controle en onderhoud noodzakelijk.

Geplaatst door: Blygold Nederland B.V.

Onderzoeken

De volgende onderzoeken kan Blygold uit laten voeren om de staat van uw kanalensysteem te bepalen:
– Visuele inspectie: door middel van een endoscopisch onderzoek wordt een rapportage opgesteld van de visuele vervuiling in het kanalensysteem.
– Microbiologisch onderzoek: van zowel de kanaalwand als van de lucht worden microbiologische monsters genomen die in het laboratorium worden geanalyseerd op de aanwezigheid van bacteriën, schimmels en gisten.
– Microscopisch onderzoek: als er vervuiling aanwezig is kan een zogenaamd 'veegmonster' genomen worden, wat vervolgens in het laboratorium onder de microscoop wordt geanalyseerd op samenstelling.
– Vetafzetting: bij vetafzuigkanalen wordt de laagdikte van de vetafzetting op de kanaalwand bepaald.

Op basis van bovenstaande inventarisaties kan Blygold voor u de reiniging en/of desinfectie van het kanalensysteem verzorgen. Voor het reinigen en desinfecteren hebben ze verschillende methoden ter beschikking zodat er altijd een passende oplossing is voor uw situatie, denk hierbij aan:
– Mechanisch reinigen (borstels en ragen)
– Pneumatisch reinigen (perslucht)
– Natte reiniging (water evt. met reinigingsmiddelen)
– Handmatige desinfectie of vernevelen van het desinfectans in het kanaal

Bedrijvengids Geplaatst door
Blygold Nederland B.V.

Blygold Nederland B.V.

Hoofdveste 13, 3992 DH  Houten

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.