Waarom een slot?

In deze tijd is het belangrijk om je huis inbraak-veilig te hebben. Op vakantie gaan met je voordeur open lijkt niemand een goed idee. In deze tekst zal er opheldering worden gegeven over verschillende soorten sloten.

Geplaatst door: Veiligheids-sloten.nl

Waarom een slot?


Het meest voor de hand liggende antwoord is het afschermen van een ruimte. Achter een slot zit echter veel meer techniek dan je zou denken. Ook het soort slot speelt een grote rol. In deze tijd is het belangrijk om je huis inbraak-veilig te hebben. Op vakantie gaan met je voordeur open lijkt niemand een goed idee. In deze tekst zal er opheldering worden gegeven over verschillende soorten sloten.

Binnenkomst


De meeste mensen betreden een gebouw via de deur. Deursloten werken als volgt: een sleutel bestaat uit een stuk metaal wat op een unieke manier is vormgegeven. De kant van de sleutel met de inkepingen heet de baard. Als de pieken en inkepingen overeenkomen met de ingang van het slot, past de sleutel er volledig in, en kan de sleutel een kwartslag gedraaid worden. Dit heet een veiligheidsslot.

Extra veiligheid


Het kan men een veiliger gevoel geven als een deur met meerdere sloten beveiligd is. Dan zijn bijzetsloten een uitstekende keuze. Een bijzetslot bevestig je aan de deur. Het frame waar het slot uiteindelijk invalt plaats je aan de post van de deur. Zo plaats je dus in principe een tweede slot aan een deur, wat het inbrekers moeilijker maakt om binnen te dringen. Echter, een bijzetslot wat niet goed gemonteerd wordt, kan binnen dertig seconden geopend zijn. Plaats zo’n slot dus met genoeg voorkennis.

Het zwakke punt


De deur mag dan goed beveiligd zijn, een raam blijft het zwakke punt van een gebouw. Zelfs een dakraam op een kier laten staan kan er al voor zorgen dat een huis leeg wordt gehaald. Ook hier is een oplossing voor: raamsloten. Als zo’n slot een kwartslag wordt gedraaid valt er als het ware een ijzeren pin in een daarvoor bestemd frame. Dit is van buitenaf niet te openen en het zorgt er toch voor dat ramen open kunnen blijven staan.

Insteekslot


Een slot zoals deze bestaat uit een dag- en nachtschoot, een voorplaat en een slotkast. Het dagschoot gaat altijd open met een deurklink. Als het nachtschoot er niet op zit, zal de deur openen zodra de deurklink naar beneden wordt geduwd. Is het nachtschoot wel actief, heeft men eerst een sleutel nodig om de deur te openen. Het nachtschoot is een vierkant, langwerpig blok wat in de deurpost valt. Dit valt dus ook niet met bijvoorbeeld een schroevendraaier te openen.

Bedrijvengids Geplaatst door
Veiligheids-sloten.nl

Veiligheids-sloten.nl

Schulpplein, 3087 NA  Rotterdam

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.