Waarom zorginstellingen gaan voor LED

De tijd dat je in een zorginstelling onder een verblindende lamp in een steriele ruimte zat of werkte, ligt achter ons. Steeds meer zorginstellingen installeren LED-verlichting omdat zij de voordelen zien. Dit gaat verder dan simpelweg kosten besparen.

Geplaatst door: Pre-Lite

De tijd dat je in een zorginstelling onder een verblindende lamp in een steriele ruimte zat of werkte, ligt achter ons. Steeds meer zorginstellingen installeren LED-verlichting omdat zij de voordelen zien. Dit gaat verder dan simpelweg kosten besparen: ook de kwaliteit van zorg verbetert.  

Reden 1: Het geeft de patiënt een prettiger ervaring 
Zorginstellingen kiezen voor LED omdat het de ervaring van de patiënt verbetert. Met de zelf in te stellen sfeerverlichting ontspannen patiënten makkelijker en voelen ze zich geruster. Ook schep je met LED-verlichting een gastvrije omgeving bij de receptie en in onderzoekskamers. Een ontspannen patiënt maakt het ook effectiever en prettiger werken voor personeel. 

Reden 2: Het ondersteunt de kwaliteit van zorg 
Met LED-verlichting kun je natuurlijk daglicht nabootsen. Hierdoor slapen patiënten beter en het ondersteunt hun herstel. De kwaliteit van zorg krijgt hierdoor een impuls. Dat komt ook doordat personeel baat heeft bij LED-verlichting. Hun concentratie is hoger bij goede verlichting, wat zeker in operatiekamers van cruciaal belang is. 

Reden 3: Het verlaagt de energiekosten tot 80%
Bij zorginstellingen staat verlichting vaak dag en nacht aan. Dat biedt ook financiële kansen. Met LED-verlichting verminder je het energieverbruik tot wel 50%. Werk je met een lichtregelsysteem? Dan is de besparing nog groter: tot 80%.   

Wil je ook tevreden patiënten en medewerkers én lagere kosten? 
Plan dan een gratis quickscan in. Wij beoordelen de verlichting bij jullie zorginstelling, werken een advies uit en laten zien wat je daarmee kunt besparen. Dat is helemaal vrijblijvend. 

Bedrijvengids Geplaatst door
Pre-Lite

Pre-Lite

Handelsweg 13c, 3881 LS  Putten

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Pre-Lite
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.