Zelf beveiligingscamera's installeren

Is het moeilijk om thuis zelf beveiligingscamera's te installeren?

Geplaatst door: Smart en Duurzaam

Is het moeilijk om thuis zelf beveiligingscamera's te installeren?

Dat valt best mee, als u een beetje handig bent in huisklussen heeft u denken wij wel het moeilijkste gehad, maar het kan best zijn dat u er een beetje aan moet wennen, Wij gaan je in ieder geval een beetje op weg helpen, Wij hebben er tenslotte al een flink aantal mogen installeren.

Je hebt verschillende soorten camera's, verreweg de meest toegepaste camera's zijn de zogenaamde "IP-Camera's", deze camera's krijgen net zoals uw laptop en telefoon thuis een netwerkadres toebedeeld, om zo via een "router" of "recorder" bestuurd te kunnen worden.

Het is dan eerst belangrijk om uit te zoeken welke specificaties u zou willen, anno 2022 gaan we op zijn minst uit van 2 Megapixel Camera's, (1080p/Full HD) dit is een resolutie die ongeveer gelijk staat aan aan het aantal pixels op het scherm van een nieuwere computer of laptop.

Daarnaast zijn de meeste camera's voorzien van infrarood voor nachtzicht, een kijkhoek van rond de 130 graden breed, en kun je optioneel kijken of u er een zoom-mogelijkheid op wilt hebben, en de camera zelf wilt kunnen besturen, dit laatste noemt men een ptz-camera. (pan-tilt-zoom)

Nu u uit talloze camera's, kleuren en kwaliteiten hebt kunnen kiezen, is het ook heel belangrijk om te bepalen welke aansluiting u wilt, we gaan even uit van de 2 belangrijkste types:

-PoE: (Power over Ethernet) Waarbij de kabel zowel zorgt voor spanning en data-overdracht via de recorder over een kabel die er hetzelfde uitziet als een netwerkkabel.

-Wifi: waarbij elke aangesloten camera moet worden voorzien van elektriciteit, maar waar data draadloos naar de ontvanger gaat.

Uiteraard zal u bij je keuze van de camera even moeten onthouden wat voor een recorder u nodig hebt, Wifi voor Wifi, PoE voor PoE, de recorder bepaalt hierin ook hoeveel camera's er op kunnen worden aangesloten.

Daarnaast zult de Recorder moeten voorzien van een harde schijf om al uw opnamen te bewaren, hiervoor kunt u een normale harde schijf zoals uit uw computer gebruiken, maar over het algemeen word er gebruik gemaakt van speciale harde schijven die voor surveillance gemaakt zijn.

Als u al het bovenstaande weet en hebt word het tijd om te gaan knutselen, in het geval van een PoE-systeem is het wenselijk dat u de kabels niet vergeet, deze zijn met wat oefening en youtube-filmpjes eenvoudig zelf in elkaar te zetten als je de RJ-45 tang, RJ045 stekkers en genoeg kabel hebt

(toch zouden wij u aanraden om de kabels door iemand te laten knijpen met ervaring, frustratie kan nog weleens een puntje zijn bij iemand die het voor het eerst doet)

Heb wat geduld bij het opstarten van de camera-recorder, Windows is ook niet in 2 seconden op uw computer opgestart, dit is vaak een mooi moment om je gereedschap te verzamelen.

u kunt je laptop aansluiten via een normale netwerkkabel, maar u kunt ook een los scherm, en een muis rechtstreeks aansluiten op de recorder, en configureren hoe u de camera's wilt laten opnemen, dit word vaak goed beschreven in de meegeleverde documentatie of app

Nadat dit is gebeurd kunt u via een wifi-verbinding op een app op uw telefoon dag en nacht kijken hoe alles werkt en eruitziet. ook kunt u daarvanuit alle opgeslagen beelden van de harde schijf nog een keer nazien.

Klik hier voor een overzicht van de door ons aanbevolen beveiligingscamera's

Bedrijvengids Geplaatst door
Smart en Duurzaam

Smart en Duurzaam

Kovel, 12, 5431 ST  Cuijk

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.