Zonnepanelen en eisen brandverzekering

Als u besluit om zonnepanelen te nemen, dan heeft u een installatie nodig die meer omvat dan de panelen. Bij een flink dak - groter dan 25 panelen - moet de engineering 100% in orde zijn. Daarvoor kunt u helaas niet blind vertrouwen op de installateur.

Uw zonne-installatie ligt straks 30 jaar op het dak, dus u kunt het maar beter in één keer goed doen. Als u in zee gaat met een onervaren partij of met een prijsvechter, dan loopt u onnodige financiële risico’s én veiligheidsrisico’s. Denk hierbij ook aan brandgevaar.

Voor een zonne-installatie met een behoorlijk oppervlak is de engineering veel belangrijker dan de meeste mensen denken. Er moeten allerlei technische keuzes worden gemaakt. Wilt u bijvoorbeeld een dak met hoogspanning of met laagspanning? En welke gevolgen heeft dat voor de brandverzekering van het gebouw?

Strengere eisen voor brandverzekering
Verzekeraars stellen steeds meer eisen aan zonne-installaties. Bijvoorbeeld als het gaat om de isolatie van het dak. Niet alles wordt zomaar geaccepteerd. Kortom: er is een flinke lijst met dingen waar je aan moet denken.Het is vaker voorgekomen dat een installatie al op het dak lag, en dat de verzekeraar vervolgens weigerde om het gebouw te verzekeren. Een interessante test-case is het Thialf stadion in Heerenveen. Die zaak heeft er mede toe geleid dat verzekeraars nu gezamenlijk richtlijnen opstellen, en die zijn niet mals.

Daarom heb je als gebouwbeheerder een deskundige partij nodig die helpt bij ontwerp en selectie. Casamundus ondersteunt u bij het beantwoorden van belangrijke vragen:
 
- wat heeft u nodig gezien uw energieverbruik?
- welk type installatie sluit hier het beste bij aan?
- wat is de optimale technische engineering/materiaalkeuze?
- welke installateur kan het werk goed uitvoeren?

Casamundus zorgt ervoor dat alle belangrijke aandachtspunten worden meegenomen voordat de installatie op het dak wordt aangebracht. Daardoor weten we precies waar we op moet letten als de installateur aan de slag gaat. Casamundus zorgt voor de controle op de uitvoering van het werk en regelt ook de nazorg en monitoring van de panelen.

Meer weten over begeleiding bij zonne-installaties? Neem contact op met Jeroen van Gaal: 06-82695047 of jeroen@casamundus.com

Kijk voor meer informatie op de website van Casamundus

Bedrijvengids Geplaatst door
SamenGroen en CasaMundus voor verduurzaming

SamenGroen en CasaMundus voor verduurzaming

Lange Voorhout 58 A-2, 2514GE  Den Haag

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.