5 voordelen van een glazen vouwwand in huis

De vraag naar glazen vouwwanden is groter dan ooit. De vraag is zelfs zo groot, dat veel bedrijven al werken met een wachtlijst.

Gepubliceerd: 08 januari 2023

Met veel geluk vind je nog een aannemer die voor een mooie prijs je woning kan upgraden met een glazen vouwwand. Maar waarom zijn de glazen vouwwanden zo populair en wat zijn de voordelen van een glazen vouwwand in huis? Wij zochten het uit!

1. Gevoel van vrijheid met onbelemmerd uitzicht

Glazen vouwwanden kunnen zowel helemaal dicht als helemaal open. Dit betekent dat je een onbelemmerde doorgang hebt van binnen naar buiten. Zo kun je in de zomer het huis volledig openzetten. Heerlijk om het huis te luchten of om zonder belemmering van binnen naar buiten te lopen. Voor velen geeft een glazen vouwwand een gevoel van vrijheid.

Ook geven de glazen vouwwanden onbelemmerde uitzicht. Met de dunne profielen en de grote ramen van de glazen pui geniet je van schitterende uitzichten op je tuin. Je hebt geen grote en stugge kozijnen in je beeld.

2. Moderne en luxe uitstraling

Door de dunne profielen en de grote ramen geeft een glazen vouwwand de woning een moderne en luxe uitstraling. Met een vrij eenvoudige investering tover, je zowel de binnenkant als de buitenkant, van de woning om tot een luxe woning. Bovendien geven de ramen extra natuurlijk licht. Hierdoor krijgt je woning ook nog eens andere invalshoeken.

3. Uitstekende isolatiewaardes

Ook beschikken de nieuwste glazen vouwwanden over uitstekende isolatiewaardes. Denk hierbij aan triple glas en duurzame materialen. Hierdoor heb je geen dure stookkosten. In de winter behoud je de warmte binnen. Terwijl je in de zomer juist profiteert van een koele woning.

Extra tip bij glazen vouwwanden

Let wel op, niet alle glazen vouwwanden beschikken over goede isolatiewaardes. Kijk daarom goed naar de materialen van de leverancier. Zie je bijvoorbeeld duurzame materialen en triple glas? Dan zit je goed. Wil je zeker weten of je glazen vouwwand over uitstekende isolatiewaardes beschikt? Kijk dan bij een specialist in serres die bijvoorbeeld alleen maar geïsoleerde glazen vouwwanden leveren.

Tip: Bent u de eigenaar van een appartement? Wellicht is er toestemming nodig van een ALV om een glazen vouwand te plaatsen. Laat u van tevoren goed informeren.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.