Schuifdeurautomaat

Klassieke & elegante automatische schuifdeuren: De schuifdeuren zijn beschikbaar in vele varianten en vormen hierdoor een zeer veelzijdig en betrouwbaar.

Geplaatst door: FAAC Automatische Deuren

Klassieke & elegante automatische schuifdeuren

Onze enkel- of dubbelvleugelige standaard schuifdeuren treft u overal aan waar automatische schuifdeuren worden toegepast. De schuifdeuren zijn beschikbaar in vele varianten en vormen hierdoor een zeer veelzijdig en betrouwbaar productenreeks. Zo kunnen de schuifdeuren een maximale openingsbreedte 3.000 mm bereiken en kunnen zij in de sterkste uitvoering deurvleugelgewichten opnemen van maximaal 250 kg.

Inbraakwerende deuren / Anti-inbraakdeuren / Inbraakvertragende automatische schuifdeuren

Gecertificeerd volgens de weerstandsklasse WK 2 zijn onze schuifdeuren een effectieve, maar onopvallende inbraakwering. Kenmerken van deze toepassing zijn speciaal gelaagd veiligheidsglas, een meerpuntsvergrendeling, verstevigd loopwerk en een doorlopende vloerrail. Daarnaast zijn onze inbraakwerende schuifdeuren tevens geschikt als vluchtdeur, welke qua veiligheid en betrouwbaarheid aan de top van de markt staat.

Energiebesparende & extra isolerende automatische schuifdeuren

Warmte-isolatie is een kernelement in de bouwsector. Terwijl daken, muren en ramen al decennia lang worden voorzien van isolatiemateriaal, vindt bij automatische schuifdeuren in gesloten toestand nog steeds een warmte uitwisseling tussen de binnen- en de buitenzijde van het gebouw plaats – ook als isolatieglas wordt toegepast. Drukverschillen tussen het binnen- en buitenbereik leiden onvermijdelijk tot een aanzienlijke warmte uitwisseling, terwijl anderzijds gekoelde of verwarmde lucht ongecontroleerd naar buiten stroomt.

De dynamische inwerkingen op de deurvleugels vereisen speciale maatregelen waardoor het tot nu toe niet mogelijk was om de afmetingen van thermisch gescheiden raamwerk klein te houden. Zo zijn de actueel op de markt verkrijgbare systemen vaak uiterst massief uitgevoerd. Deze – van de gevelbouw afgeleide – thermisch gescheiden profielen vormen optisch dus een compromis.

Met THERMCORD van Record wordt een speciaal voor automatische deuren ontwikkeld systeem gebruikt dat door zijn thermisch gescheiden deurprofielen warmte-isolerende eigenschappen bezit. Daarbij blijft hij qua afmetingen zo onopvallend dat hij nauwelijks kan worden onderscheiden van onze standaard deursystemen.

Elegante en ruimte besparende telescopische automatische schuifdeuren

Even uitnodigend en betrouwbaar, maar qua constructie en bewegingsverloop indrukwekkender, zijn onze twee- of viervleugelige telescoop schuifdeuren. Deze hebben ten opzichte van de klassieke schuifdeuren ca. 30 % minder ruimte nodig, daar er smallere deurvleugels worden toegepast. De telescoop schuifdeuren kunnen een maximale openingsbreedte van 4.000 mm bereiken en kunnen zij in de sterkste uitvoering een maximaal deurvleugelgewicht opnemen van 170 kg.

Totale Openingssysteem / Deur break-out systeem voor vluchtweg & transport grote objecten

Bij schuifdeuren met vaste zijlichten kan het breakout-concept geïntegreerd worden door ons 'Total-Opening-System' (TOS). Het totaal-openingssysteem Record TOS is een schuifdeursysteem waarbij de deurvleugels en vaste zijlichten – naast de normale openingsbeweging – onafhankelijk van de deurpositie 90° kunnen worden gezwenkt. Hierdoor is de deur uiterst geschikt als vluchtweg deur. Naast de veiligheidsaspecten moet ook het nuttige voordeel van het TOS worden genoemd, omdat de deurvleugels niet alleen opendraaien, maar ook zijwaarts tot aan de muur kunnen worden geschoven. Op deze wijze wordt bijna de gehele doorgang vrijgegeven en kan men, ook met volumineuze voorwerpen, snel en gemakkelijk passeren.

Prisma / Hoek schuifdeuren

Deze toegangsoplossing heeft een even originele als bijzondere uitstraling. De prismaschuifdeur kan uitgevoerd worden met twee of vier deurvleugels. De plaatsingshoek van de deur kan variëren van 90° tot 180° en zowel naar binnen als naar buiten worden gelegd. Wanneer het een grote gradenhoek betreft wordt dit deursysteem ook vaak met stompe hoeken geïnstalleerd in plaats van gebogen schuifdeuren.

Ronde / gebogen automatische schuifdeur

Ronde en gebogen schuifdeuren zijn perfecte vormgevingselementen voor elke gevel. Ze combineren de ongeëvenaarde elegantie van een carrouseldeur met een toch relatief eenvoudige constructie, zodat nóg meer toepassingsmogelijkheden ontstaan. De deur kan in vrijwel iedere radius worden geïntegreerd en zowel in een boog naar binnen als naar buiten worden gelegd.

Bedrijvengids Geplaatst door
FAAC Automatische Deuren

FAAC Automatische Deuren

Cardanuslaan 30, 6865 HK  Doorwerth

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.