..........
shadow_fix

3 Tips voor het kiezen van de juiste werklaarzen

Makkelijk, veilig en comfortabel werken willen alle doe-het-zelvers, professionals en vakmannen. Hierbij drie tips die ervoor zorgen dat 8 uur of langer werken, voor in ieder geval de voeten, goed te doen is.

Verder zijn er ook andere manier om veiligheid te garanderen in de bouw.

Tip 1 : Onder welke omstandigheden werk jij?

Werklaarzen zijn te vinden in verschillende uitvoeringen, maten en bestemmingen. Het is aan jezelf, te identificeren wat de gebruiksdoeleinden zijn van de werklaarzen. Is het nodig om in de winter te werken in koude omstandigheden? Kou is te voorkomen door zowel geïsoleerde laarzen als door sokken. Andere gebruikte doeleinden voor laarzen is de bosbouw, maar er zijn ook geschikte laarzen die bescherming tegen oliën, vetten, zuren en logen bieden. Bedenk wat de juiste werkbestemming is en wat de laars te verduren krijgt.

Tip 2 : Voldoen de laarzen aan de veiligheidseisen?

Om zoveel mogelijk ongelukken te vermijden zijn strenge Europese veiligheidsregels opgesteld, vooral voor in de bouw, maar ook in andere sectoren. Het is daarom ook van belang eerst vast te stellen in welke omstandigheden je je bevindt. Maar ook zeker aan welke veiligheidseisen je schoenen moeten voldoen. De veiligheidseisen worden vastgelegd in EN ISO 20347:2012 Deze eisen gaan van OB tot S5 qua veiligheid. De veiligheidslaarzen van Engelbert Strauss gaan tot S5. Dit houdt in dat zij een antisliplaag hebben, veiligheidsneus, ondoordringbare zool, gesloten hiel, energie absorberend vermogen en waterdicht zijn.

Tip 3: Hoe comfortabel zijn ze?

Omdat men hierbij meer dan 8 uur achter elkaar staat, is het van belang dat de schoenen goed passen bij de voeten. De juiste pasvorm is de sleutel. Het is goed om te weten of je brede voeten hebt. Dit vanwege het feit dat het vastsnoeren van je voeten kan leiden tot huidirritatie, drukpunten of voet irritatie. Normale voeten hebben een voetbreedte van 10, wanneer je bij de huidige schoenen last hebt van een van de hierboven genoemde kwalen, zou het kunnen zijn dat je brede voeten hebt. Mocht dit het geval zijn, dan kun je kiezen voor een bredere zool. Dit wordt vaak aangegeven als 12 extra breed.

Naast een goede schoen kunnen de juiste sokken ook invloed hebben op het comfort. Sokken die zowel ademend zijn als geur remmend. Daarnaast kan het niet verkeerd zijn om te kijken of ze ook huidvriendelijk zijn. Zweetvoeten zijn altijd te remmen door talkpoeder in de sokken te doen.

 • Itannex

  bouwbegeleiding

  Itannex is dé multidisciplinaire adviseur op het gebied van oplossingen voor ontwerpen, beheren en delen van informatie. Wij ondersteunen de Nederlandse bouwkolom al bijna 20 jaar met 2D en 3D ontwerp oplossingen.

 • Promenadedak

  daktuin

  T&G Terrein en Groenvoorziening heeft als hoofdaannemer in opdracht van de gemeente Veldhoven en VvE Bree een 1500 m2 groot promenadedek met een innovatieve opbouw en waterafvoersysteem aangelegd volgens het design & construct principe.

 • Begeleiden van het bouwproces

  bouwbegeleiding

  Groen licht! Nu nog zorgen dat het hele proces van uitvoering en oplevering optimaal verloopt. Daar kunnen deze tips en adviezen bij helpen.

 • VT 2000 B.V. - VvE Beheer

  beheer

  VT 2000 B.V. stelt zich voor op de beurs Bouw & Wonen.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

uw vakman

Vraag bij onderstaande bedrijven informatie aan

Verstuurd!
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam