3 Tips voor het kiezen van de juiste werklaarzen

Makkelijk, veilig en comfortabel werken willen alle doe-het-zelvers, professionals en vakmannen. Hierbij drie tips die ervoor zorgen dat 8 uur of langer werken, voor in ieder geval de voeten, goed te doen is.

Gepubliceerd: 05 juli 2017

Verder zijn er ook andere manier om veiligheid te garanderen in de bouw.

Tip 1 : Onder welke omstandigheden werk jij?

Werklaarzen zijn te vinden in verschillende uitvoeringen, maten en bestemmingen. Het is aan jezelf, te identificeren wat de gebruiksdoeleinden zijn van de werklaarzen. Is het nodig om in de winter te werken in koude omstandigheden? Kou is te voorkomen door zowel geïsoleerde laarzen als door sokken. Andere gebruikte doeleinden voor laarzen is de bosbouw, maar er zijn ook geschikte laarzen die bescherming tegen oliën, vetten, zuren en logen bieden. Bedenk wat de juiste werkbestemming is en wat de laars te verduren krijgt.

Tip 2 : Voldoen de laarzen aan de veiligheidseisen?

Om zoveel mogelijk ongelukken te vermijden zijn strenge Europese veiligheidsregels opgesteld, vooral voor in de bouw, maar ook in andere sectoren. Het is daarom ook van belang eerst vast te stellen in welke omstandigheden je je bevindt. Maar ook zeker aan welke veiligheidseisen je schoenen moeten voldoen. De veiligheidseisen worden vastgelegd in EN ISO 20347:2012 Deze eisen gaan van OB tot S5 qua veiligheid. De veiligheidslaarzen van Engelbert Strauss gaan tot S5. Dit houdt in dat zij een antisliplaag hebben, veiligheidsneus, ondoordringbare zool, gesloten hiel, energie absorberend vermogen en waterdicht zijn.

Tip 3: Hoe comfortabel zijn ze?

Omdat men hierbij meer dan 8 uur achter elkaar staat, is het van belang dat de schoenen goed passen bij de voeten. De juiste pasvorm is de sleutel. Het is goed om te weten of je brede voeten hebt. Dit vanwege het feit dat het vastsnoeren van je voeten kan leiden tot huidirritatie, drukpunten of voet irritatie. Normale voeten hebben een voetbreedte van 10, wanneer je bij de huidige schoenen last hebt van een van de hierboven genoemde kwalen, zou het kunnen zijn dat je brede voeten hebt. Mocht dit het geval zijn, dan kun je kiezen voor een bredere zool. Dit wordt vaak aangegeven als 12 extra breed.

Naast een goede schoen kunnen de juiste sokken ook invloed hebben op het comfort. Sokken die zowel ademend zijn als geur remmend. Daarnaast kan het niet verkeerd zijn om te kijken of ze ook huidvriendelijk zijn. Zweetvoeten zijn altijd te remmen door talkpoeder in de sokken te doen.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.