Cilinders van Lips

Lips is een geliefd en bekend cilinder sloten bedrijf dat kwalitatief en duurzaam hang- en sluitwerk op de markt brengt. Lees hier meer over de cilinders van Lips.

Geplaatst door: Veiligheids-sloten.nl

Cilinders van Lips

Lips is een geliefd en bekend cilinder sloten bedrijf dat kwalitatief en duurzaam hang- en sluitwerk op de markt brengt. Het bedrijf was eerder gevestigd in Dordrecht, maar is tegenwoordig in Raamsdonksveer te vinden. In Diemen vind je het hoofdkantoor van Lips en door heel Nederland vind je Lips' cilindersloten. Het bedrijf Lips werd in 1871 opgericht door de man met de naam Jacobus Lips, toentertijd als smederij. In eerste instantie een klein bedrijfje met niet meer dan een handvol werknemers, was Lips een onderneming die kachels, fornuizen, kluizen en dergelijke producten verkocht. In een korte tijd begon het bedrijf zich te specialiseren in het fabriceren van brandkasten. Dat maakte dat in 1899 het besluit werd genomen om volledig van het verkopen van kachels af te stappen en zich volledig te richten op het maken van cilinders.

De groei en ontwikkeling van Lips cilinders

In de beginjaren van de 20e eeuw begonnen mensen met het ontwerpen en installeren van sloten, waarbij Lips één van de eerste cilinders fabriek in Nederland was. De naam werd aangepast en het bedrijf was nu bekend onder de naam 'Lips Brandkasten en Slotenfabrieken'. Niet lang daarna werd in België ook een fabriek van Lips geopend. In Italië werd 'Vago Spa' overgenomen: Lips begon zich aanzienlijk te expanderen. De zonen van Lips, Bernard, Han en Jan genaamd, volgden hun vader op, samen met schoonzoon Vincent Eras.

Verhuizen

In de jaren 1919 en 1920 was het tijd voor verhuizing. Het bedrijf verplaatste van de Burgemeester de Raadtsdingel naar een nieuwbouw pand, gereserveerd voor zowel cilindersloten - als brandkasten-creatie. Lips groeide toen in mum van tijd uit tot één van de meest bekende en belangrijkste cilinder sloten- en kluizenfabrikant binnen de Nederlandse grenzen. Het Britse Chubb besloot Lips in 1971 over te nemen, en zorgde ervoor dat het bedrijf in het jaar 2000 werd opgesplitst in een brandkasten- en slotenfabriek.

Eén begrip

Later in het jaar 2000 werd de cilinder slotenfabriek overgekocht door de Zweede Assa Aboy Groep. Zoals je eerder hebt kunnen lezen, nam de Assa Aboy Groep ook het bedrijf Nemef over. In 2007 werd de beslissing genomen het bedrijf te verhuizen naar een pand in Raamsdonksveer, waar ook Assa Abloy's dochteronderneming 'Vema-Ambouw' gehuisvest was. In het begin van het jaar 2009 werd Lips Nederland en VEMA Security samengebracht tot één begrip: Assa Abloy Nederland.

Lips over Lips

En wat zegt Lips zelf? Lips noemt zichzelf een 'oer-hollands' veiligheidssloten merk, dat sinds 1871 is uitgegroeid tot een begrip in de wereld van mechanische cilinder sloten en sluitingssystemen. Lips is trots op haar kwaliteit en duurzaamheid die je ontvangt wanneer je één van haar sluitsystemen in jouw huis installeert. Een groot aanbod aan cilinder sloten in alle soorten en maten maakt dat je gegarandeerd geschikte veiligheidssloten vindt voor het beveiligen van iedere ruimte in en om jouw huis.

Bedrijvengids Geplaatst door
Veiligheids-sloten.nl

Veiligheids-sloten.nl

Schulpplein, 3087 NA  Rotterdam

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.