Alles over LIPS Sloten: Uw Gids

LIPS, sinds 1871, levert betrouwbare sloten en sluitsystemen voor thuis en kantoor, bekend om innovatie en betrouwbaarheid.

Geplaatst door: Veiligheids-sloten.nl

Alles over LIPS Sloten: Uw Gids voor Veilige Sluitsystemen

Op zoek naar kwalitatieve sloten? LIPS biedt een divers en betrouwbaar assortiment beveiligingsoplossingen voor zowel privé- als zakelijk gebruik. Verder in dit artikel vindt u inzicht in hun aanbod, van traditionele mechanische sloten tot geavanceerde elektromechanische systemen, en de redenen waarom LIPS een gevestigde naam in de beveiligingsbranche is.

Belangrijkste Punten

 • LIPS, opgericht in 1871, heeft zich ontwikkeld tot een prominente producent van (elektro)mechanische sloten en sluitsystemen, nu onderdeel van de ASSA ABLOY Group en bekend om innovatie en betrouwbaarheid in beveiligingsoplossingen.

 • Het productassortiment van LIPS omvat mechanische sloten, elektromechanische sluitsystemen, toegangscontrole, cilinders, deurbeslag, deursluiters en elektrische deuropeners, geschikt voor zowel de utiliteitsbouw als residentieel gebruik.

 • LIPS-producten zijn ontworpen met het oog op veiligheid en kwaliteit, waarbij kluizen en brandkasten ook deel uitmaken van het beveiligingsaanbod, die voldoen aan hoge kwalificatie- en certificeringsnormen voor het veiligstellen van waardevolle bezittingen.

LIPS: Een Begrip in Deurbeveiliging

Opgericht in 1871, begon LIPS als een Nederlandse fabrikant van sloten en sleutels. Het bedrijf heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een producent van hang- en sluitwerk, bekend om zijn innovatie en betrouwbaarheid. De samenwerking met de Engelse investeerder Chubb in 1971 en de latere integratie in de ASSA ABLOY Group hebben bijgedragen aan de groei van LIPS als toonaangevend in elektronische beveiligingsoplossingen.

Vanaf het begin heeft LIPS zich als onderneming onderscheiden op het gebied van (elektro)mechanische sloten en sluitsystemen, met een bijzondere nadruk op de utiliteitsbouw en aandacht voor de draairichting van de sloten. Hoewel oorspronkelijk gevestigd in Dordrecht, is het bedrijf nu gevestigd in Raamsdonksveer met een hoofdkantoor in Diemen, wat betekent dat er door heel Nederland mogelijkheden zijn voor fysieke aankopen.

Het Assortiment van LIPS

Het uitgebreide assortiment van LIPS omvat een breed scala aan deurbeveiligingsoplossingen, ontworpen om te voldoen aan de unieke behoeften van zowel woningen als bedrijfspanden. Het productaanbod varieert van:

 • Toegangscontrole

 • Cilinders

 • Sloten

 • Deurbeslag

 • Deursluiters

 • Elektrische deuropeners.

Laten we nu eens kijken naar enkele van de belangrijkste productcategorieën van LIPS, waarin ze zich specialiseren.

Mechanische Sloten

LIPS biedt een breed scala aan mechanische sloten aan, ontworpen om een optimale beveiliging te bieden voor elke situatie. Het assortiment omvat oplegsloten, cilindersloten en projectsloten, elk ontworpen voor specifieke toepassingen.

Verder omvat het assortiment verschillende types sloten, zoals:

 • standaardsloten

 • veiligheidssloten

 • insteeksloten

 • meerpuntssloten

 • espagnoletsloten

Deze diversiteit zorgt ervoor dat er voor elke beveiligingsbehoefte een passende oplossing is. Bovendien biedt LIPS ook toebehoren voor deze sloten aan, zodat ze zowel voor binnen- als buitendeuren kunnen worden gebruikt.

Elektromechanische Sluitsystemen

Elektromechanische sluitsystemen vormen een andere belangrijke categorie in het LIPS assortiment. Deze sloten zijn ontworpen voor optimale veiligheid, met functies zoals paniekfuncties en meerpuntssluitsystemen, waardoor ze geschikt zijn voor zowel woningen als commerciële gebouwen.

De internationaal erkende ASSA ABLOY Group, het bedrijf achter LIPS, staat bekend om het ontwerpen en produceren van hoogwaardige, innovatieve mechanische en elektromechanische producten. LIPS-producten worden over de hele wereld ingezet, van automatische deuren en hotelkamers tot paspoortcontroles op vliegvelden, en omvatten geavanceerde toegangsoplossingen zoals vingerafdruktechnologie. Dit toont de toewijding van LIPS aan innovatie en hun streven om te voldoen aan de toenemende veiligheidseisen.

Deurbeslag en Accessoires

Naast sloten biedt LIPS ook een assortiment aan deurbeslag en accessoires. Deze producten zijn vervaardigd uit roestvast staal en aluminium en zijn verkrijgbaar in zowel gecertificeerde als standaard uitvoeringen.

Of u nu op zoek bent naar een eenvoudige deurklink of een geavanceerd sluitsysteem, LIPS heeft een oplossing die aan uw behoeften voldoet. Met hun toewijding aan kwaliteit en innovatie, kunt u er zeker van zijn dat elk product van LIPS is ontworpen met het oog op betrouwbaarheid en duurzaamheid.

Kiezen voor LIPS: Voordelen en Kenmerken

Dus waarom zou u voor LIPS kiezen? Een van de belangrijkste redenen is hun lange traditie van vakmanschap en expertise, die bijdraagt aan hun reputatie als betrouwbare beveiligingsoplossing.

Het merk LIPS heeft zich ontwikkeld tot een symbool van innovatie en betrouwbaarheid in de sector. Of u nu een huiseigenaar bent die op zoek is naar een betrouwbaar slot voor uw woning, of een bedrijf dat een uitgebreid sluitsysteem nodig heeft, LIPS heeft de ervaring en expertise om aan uw behoeften te voldoen.

Dus of u nu een eenvoudig mechanisch slot nodig heeft of een geavanceerd elektromechanisch sluitsysteem, LIPS heeft de oplossingen en de expertise om aan al uw beveiligingsbehoeften te voldoen.

LIPS in Utiliteitsbouw en Bedrijfspanden

LIPS begrijpt dat utiliteitsbouw en bedrijfspanden unieke beveiligingsbehoeften hebben. Daarom bieden ze een assortiment mechanische sloten aan, speciaal ontworpen voor verschillende toepassingen in utiliteitsgebouwen, zoals binnendeuren, veiligheidssloten voor buitendeuren en projecttoepassingen. Het assortiment omvat ook espagnoletten, oplossingen voor dubbele deuren en garagedeursloten met bijbehorende accessoires.

Voor omgevingen waar complexe sluitplannen nodig zijn, zoals grote utiliteitsprojecten, middelgrote tot grote bedrijven en regionale ziekenhuizen, biedt LIPS de Mercurius cilindersystemen aan. In organisaties waar LIPS sluitsystemen worden gebruikt, is er vaak sprake van onderscheid in sleutelautoriteit, wat resulteert in een behoefte aan een diversiteit van sleutels met hoge prioriteit op kopieerbeveiliging. LIPS biedt ook hangsloten aan, ontworpen om zaken zoals kasten, deksels, luiken en poorten te beveiligen en kunnen worden geïntegreerd in bestaande sluitsystemen.

Extra Beveiligingsproducten: Kluizen en Brandkasten

Naast hun assortiment sloten en deurbeslag, biedt LIPS ook extra beveiligingsproducten aan, zoals kluizen en brandkasten. LIPS Brandkasten, nu onderdeel van Gunnebo, staat sinds 1871 bekend om de productie van kwalitatief hoogwaardige kluizen en sterke brandkasten voor het veiligstellen van contant geld en waardevolle spullen.

Het bedrijf biedt een scala aan kluizen aan, zowel voor privégebruik als voor het beveiligen van contant geld, die voldoen aan hoge kwalificatie- en certificeringsnormen. LIPS Brandkasten heeft producten die oplossingen bieden voor brandveilig opslaan van documenten en digitale media door middel van innovatieve productontwikkeling en moderne barrièrematerialen.

Het is duidelijk dat de kluizen en brandkasten van LIPS voldoen aan hoge kwalificatie- en certificeringsnormen die de veiligheid van de opgeslagen goederen waarborgen. Of u nu contant geld, waardevolle spullen, documenten of digitale media moet opslaan, u kunt erop vertrouwen dat de kluizen en brandkasten van LIPS de bescherming bieden die u nodig heeft.

Samenvatting

In dit artikel hebben we de geschiedenis, het productaanbod en de voordelen van LIPS besproken. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1871, heeft LIPS zich bewezen als een betrouwbaar en innovatief merk in de beveiligingsindustrie.

Of u nu een eenvoudig mechanisch slot nodig heeft, een geavanceerd elektromechanisch sluitsysteem, of een hoogwaardige kluis of brandkast, LIPS heeft de oplossing die u nodig heeft. Met hun toewijding aan innovatie, betrouwbaarheid en veiligheid, kunt u erop vertrouwen dat LIPS de beveiligingsoplossing biedt die u nodig heeft.

Bedrijvengids Geplaatst door
Veiligheids-sloten.nl

Veiligheids-sloten.nl

Schulpplein, 3087 NA  Rotterdam

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.