De balken zijn verrot maar geen zwam!

De vloeren zijn door de die kennis geïnspecteerd, en er was niks aan de hand!

Geplaatst door: Nedon Adviesburo

U koopt een woning en een bouwkundige keuring of een onafhankelijke inspectie of kruipruimte onderzoek, ach dat is allemaal zo'n flauwekul, nee die kennis die zo handig is heeft overal verstand van die laten we even kijken voor een kratje bier!

De vloeren zijn goed bevonden door onze kennis, maar nu we willen isoleren zegt dat bedrijf dat dit niet kan omdat de balken verrot zijn! Die kennis zijn wel dat er een paar balken wat zacht zijn, maar niet dat ze verrot waren. Maar gelukkig is het geen zwam!

Een verkeerde bezuiniging die leidt tot vragen en onzekerheden die u niet bij verkoop gemeld zijn. En die kennis, tja wat weet die nou echt van houten delen? Ja hij werkte jarenlang in de bouw, en daar blijft het dan wel bij.

Hout kan niet worden aangetast door water, en hout rot niet. 

Ja tuurlijk zult u denken, nee hout heeft het vermogen om water op te nemen en af te geven en bij dit proces hoeft er niks te gebeuren. Dat is anders als er een houtaantastende schimmel (zwam) in het hout tot ontwikkeling komt.

Hout kan daarnaast worden aangetast door bacteriën en houtborende insecten.

Een houtaantastende schimmel hoef je in eerste instantie niet te zien, deze kan in het hout zijn vernietigende werk doen waarbij men aan de buitenzijde helemaal geen bijzonderheden hoeft te zien. Daarom zal een deskundige kijken naar verkleuringen, en op het hout kloppen om de klank te beoordelen, en eventueel in te prikken hoe de sterkte van het hout is. Daarnaast zullen er indien dit nodig mocht zijn vochtmetingen uitgevoerd worden waarbij dan gekeken wordt of de houtvochtwaarden niet worden overschreden. Is dit namelijk het geval, dan bestaat de kans op aantasting van het hout door houtaantastende schimmels dus zwam!

Er zullen bij het vaststellen meerdere zaken vastgesteld en beoordeeld moeten worden voordat men over kan gaan tot herstel, en gelukkig hoeft niet in elke situatie direct tot herstel over gegaan te worden. 

Alle oorzaken worden in kaart gebracht om te komen tot een "zwamvrije" vloer, en eigenlijk klopt deze term niet omdat zwamsporen altijd en overal aanwezig zijn, dan pas kan men de juiste dingen doen.

De omstandigheden moeten zo zijn dat dergelijke sporen geen kans krijgen om tot ontwikkeling te komen. Een vloer die vrij is van houtaantastende schimmels noemt men vervolgens een zwamvrije vloer.

Denkt u dat u een (verrotte) aangetaste vloer heeft dan kunt u altijd even contact met ons opnemen, wij helpen u graag verder.

Meer informatie vind u op onze site, of mail naar info@nedon-adviesburo.nl.

Bedankt voor het lezen,

vriendelijke groet

Harry Noordberger.

Bedrijvengids Geplaatst door
Nedon Adviesburo

Nedon Adviesburo

Oude Paardendijk 3, 9321 XT  Peize

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.