De Springplank kiest voor Gorter

?Op de locatie van basisschool de Springplank, aan de Sumatrastraat in Leiden Noord, realiseert woningstichting Ons Doel een appartementengebouw.

Geplaatst door: Gorter Group bv

Uitgangspunt is de menselijke stad, waarbij stadsplanning en sociale doelstellingen samenkomen. Naast het thuisgevoel neemt ook duurzaamheid een belangrijke plaats in in het ontwerp. Uiteraard is het gebouw technisch duurzaam: onder andere gasloos, aangesloten op stadsverwarming, voorzien van zonnepanelen en warmteterugwinning van de ventilatie. Maar ook klimaatadaptatie en biodiversiteit krijgen de ruimte, zo worden in de gevel nestkasten voor verschillende vogels ingebouwd en wordt de binnentuin en de omliggende openbare ruimte zo groen mogelijk. Toegang tot het dak (en de zonnepanelen en overige daar gesitueerde installaties) wordt ondervangen voor het dakluik van Gorter. 

Drie manieren voor een veilige daktoegang
Permanente en veilige daktoegang is op drie manieren te realiseren: via een gevel- of kooiladder, via een dakhuis of via een dakluik. Optie een valt vaak i.v.m. gebrek aan conformt af. Optie twee is kostbaar en heeft invloed op het aangezicht. Optie drie is hiermee de meest toegepaste manier. De verdiepingstrappen of lift brengen belanghebbenden richting het dak en het dakluik geeft  -in combinatie met een ladder - een optimaal veilige toegang tot het dak zelf. Bijkomend voordeel is dat buitenstaanders geen gebruik kunnen maken van deze toegangsmethode. 

Ook geschikt voor zeer hoge gebouwen
Gorter aluminium dakluiken zijn dankzij de afwerking en robuuste constructie geschikt voor toepassing op zeer hoge gebouwen, ook in gebieden met extreme weersomstandigheden. Zo zijn de Gorter dakluiken inmiddels geplaatst op het hoogste gebouw ter wereld; de Burj Khalifa - wolkenkrabber - in Dubai.

Voor het platte dak
De dakluiken zijn inzetbaar op platte daken met een maximale hellingshoek van 30°. De RHT-dakluiken van Gorter worden continu aan verbeteringen onderworpen. Hiermee zijn de luiken in toenemende mate bestand tegen extreme belastingen. Zowel tijdens de bouw als in de gebruiksfase. Ben je benieuwd naar de installatiemethode van een dakluik? Check dan deze link. Meer informatie over de prijs van het luik zelf vind je via deze link.

Wil je een offerte opvragen? Klik hier! 

Bedrijvengids Geplaatst door
Gorter Group bv

Gorter Group bv

Zuiderweg 12, 1741NA  Schagen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.