De voordelen van een dakluik

Waarom kiezen voor een dakluik?

Geplaatst door: Staka Bouwproducten B.V.

Waarom kiezen voor een dakluik? Dat is een goede vraag!

Veilig naar het platte dak met een dakluik

Inderdaad, met een dakluik kunt u makkelijk en veilig naar het platte dak om onderhoud uit te voeren of om te genieten op uw dakterras.


Tot voor een aantal jaar geleden werd er bij bedrijfspanden een kooiladder ingezet als toegang tot het dak. De kooiladder werd aan de buitenzijde van het gebouw gemonteerd (dat verdiende niet de schoonheidsprijs) en diende men een lange verticale klim – van begane grond tot dak – af te leggen.


Het grote voordeel van een dakluik is dat er maar één verdieping overbrugt hoeft te worden. Door een dakluik toe te passen wordt de klim naar ‘binnen’ verplaatst en word er gebuikt gemaakt van het bestaande trappenhuis om tot de bovenste etage van het gebouw te komen. De klim van de bovenste etage naar het dakluik is dan vaak nog maar 2,5 tot 3 meter en eenvoudig en veilig overbrugd worden door het dakluik te combineren met een ladder of trap.

Geen warmteverlies

Als alternatief voor een dakluik kan er ook gekozen worden om een daktoegang te maken met een lichtkoepel of dakhuisje. De toegang naar het platte dak is over het algemeen het hoogste punt in het gebouw en – warme lucht stijgt op – en dus ook het warmste punt in het gebouw.


Wanneer men ervoor kiest om een daktoegang in te richten met een dakhuisje of lichtkoepel, is er een grote kans op warmteverlies. Het dakhuisje is een grote open ruimt die volledig wordt gevuld met de warme lucht uit het gebouw. Dat is natuurlijk zonde want hierdoor word er warmte uit het gebouw verloren om een loze ruimte mee op te vullen.


Bij een lichtkoepel is het verstandig om goed op de isolatiewaarde te letten. Ter vergelijking: een 4 schalige lichtkoepel heeft een U-waarde van 1,4 en een Staka TopAccess dakluik een U-waarde van 0,21 (bijna 7x zo laag).

Eenvoudig en snel te monteren

Een dakluik is, evenals een lichtkoepel, snel en eenvoudig te monteren. Het dakluik wordt volledig afgemonteerd geleverd en er hoeven dus geen onderdelen meer in elkaar gezet worden of aan elkaar gemonteerd te worden. Het dakluik is voorzien van een montageflens waarmee deze direct op het dak vastgezet kan worden.

Snel een offerte

Als u wil weten wat een dakluik voor uw situatie kost, kunt u onze online configurator raadplegen, waarbij u binnen 1 minuut een online offerte ontvangt.

 

Bedrijvengids Geplaatst door
Staka Bouwproducten B.V.

Staka Bouwproducten B.V.

Innovatiepark 16, 4906 AA  Oosterhout

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Staka Bouwproducten B.V.
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.