Duurzame en aantrekkelijke buitenruimtes

Triflex biedt duurzame systemen aan waarmee wij uw bouwwerk en vloeren kunnen beschermen tegen weersinvloeden.

Gepubliceerd: 12 juni 2024

Duurzame en aantrekkelijke buitenruimtes

Leefruimten buitenshuis zoals balkons, terrassen, galerijen en wandeldekken zijn een belangrijk onderdeel van een woning. Het is dan ook van belang dat ze lang meegaan en passen bij uw woning of complex. Triflex biedt duurzame systemen aan waarmee wij uw bouwwerk en vloeren kunnen beschermen tegen weersinvloeden. Onze isolatiesystemen vormen een laag op uw constructie waardoor de levensduur wordt verlengd. Dit kan op grote oppervlakken worden toegepast, maar is ook geschikt voor bijvoorbeeld trappen en voegen. Daarnaast hebben wij een keuze uit vele kleurpatronen en structuurvariaties. Zo dragen we samen niet alleen bij aan een duurzaam, veilig en comfortabel, maar ook een aantrekkelijk leefklimaat.

Isoleren en ophogen

In appartementencomplexen dient een galerijvloer ook als dak voor de onderliggende verdieping. Deze moet natuurlijk ook geïsoleerd worden. Met het Triflex BIS ophoog en isolatiesysteem zorgen wij voor een betrouwbare afdichting en een goede isolatie voor uw galerijvloer. Dit systeem is niet alleen licht in gewicht, maar kan ook voorzien worden van vele kleurvariaties. Zo zorgen wij ervoor dat de isolatie past bij de rest van de omgeving.

Voor uitkragende galerijvloeren heeft Triflex ook een effectieve oplossing. Dit lichtgewicht ophoogsysteem dicht vloeren en alle details gemakkelijk, waterdicht en naadloos af. De drempelhoogte verdwijnt en de galerijvloeren blijven ook op de lange termijn grondig beschermd. Dit systeem wordt veel gebruikt in seniorenwoningen en woningen voor mensen met een beperking. Bovendien is dit systeem beschikbaar in een scala aan kleurvariaties.

Als er gebruik wordt gemaakt van de S1 producten, is het isolatiesysteem vlamvertragend en blijft rookproductie bij brand beperkt. Zo draagt de isolatie ook bij aan de veiligheid van het desbetreffende gebouw.

Trappen en bordessen

Trappen in bijvoorbeeld een appartementsgebouw worden veel belast. Hierdoor zal na enige tijd de antisliplaag vervagen en zal het uiterlijk van de trap er ook op achteruit gaan. Met het TSS systeem wordt de levensduur van de trap verlengd. Met dit systeem kan Triflex trappen voorzien van een antislip en een betrouwbaar slijtvast oppervlakte. De coating is duurzaam bestand tegen intensief gebruik en zware belasting. Hekwerksteunen kunnen op deze manier ook worden behandeld.

Vochtige ondergronden

Ondergronden van balkons, galerijvloeren en terrassen kunnen veel vocht vangen. Dit kan leiden tot problemen zoals een gescheurde of sterk verontreinigde ondergrond. Triflex heeft hier een snelle oplossing voor. Met Triflex ProDrain wordt dankzij de speciale randprofielen opstijgend restvocht afgevoerd.

Afdichten van vloeren

Elk gebouw wordt beïnvloed door weersomstandigheden en andere krachten van buitenaf. Met het Triflex BTS-P systeem kunt u de levensduur van het oppervlakte van uw balkon galerij of terras verlengen. Dit systeem wordt vloeibaar aangebracht waardoor details zoals goten naadloos en duurzaam kunnen worden afgedicht. Hierdoor maken vocht en chemicaliën geen kans om door te dringen. Het Triflex BTS-P systeem beschikt ook over een goede antislip structuur. Dit wordt gerealiseerd door kwartszand in het oppervlak te strooien.

Beschermen van vloeren

Het kan voorkomen dat het niet nodig is om een oppervlak te voorzien van een afdichting. In sommige gevallen is de intensiteit van belasting van het oppervlak het belangrijkst. Om deze oppervlakten goed te kunnen beschermen is er het Triflex BFS systeem. Dit systeem is volledig waterdicht en omdat het snel uithardt, is er sprake van minimale overlast tijdens de werkzaamheden.

Vloeren met een creatief design

Plekken zoals balkons, terrassen en loggia’s voegen veel waarde toe aan een leefomgeving. Door verschillende weersomstandigheden kunnen deze oppervlakken tegen diverse problemen aanlopen, zoals vorstschade of gescheurde voegen. Triflex heeft hier de oplossing voor. Met Triflex Creative Design is uw vloer niet alleen naadloos, slijtvast en waterdicht, maar is het daarnaast ook mogelijk om elk ontwerp aan de vloer toe te voegen. Denk hierbij aan een logo of zelfs een persoonlijke tekst.

Met Triflex FloorTattoos is het mogelijk om unieke accenten toe te voegen aan de vloer en Triflex Colour Design is geschikt als u op zoek bent naar een effen ondergrond met antislip en die onderhoudsvriendelijk is. Ten slotte is er Triflex Stone Design; een combinatie van natuurlijk gewonnen toeslagmateriaal met een UV-bestendige polyureahars en zorgt voor een natuurlijke uitstraling.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wilt u meer dan 3 items lezen?

Lees direct verder tot en met 10 items per maand met een gratis Basis-profiel.

Gratis aanmelden
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.