Thema
Financieel
Juridisch
Technisch
Profiel
Inloggen
Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!
appartement
& eigenaar

Energiecontract met cadeau of goedkopere tarieven?

03 januari 2018
Met enige regelmaat komen ze voorbij; de energiecontracten met een mooi welkomstcadeau.
LEES VERDER

De aanbiedingen variëren van een mooie nieuwe tablet, draadloze luidspreker tot een spelcomputer. In andere gevallen krijgt men een cadeaubon die men naar eigen inzicht kan besteden bij een (web) winkel. Maar in hoeverre zijn deze energie aanbiedingen aantrekkelijk? Betaal je als consument het cadeau gedurende de looptijd van het contract uit eigen zak? Is er sprake van een sigaar uit eigen doos?

Aantrekkelijker energie aanbod

Vooropgesteld is het natuurlijk zo dat de energieleverancier die een dergelijke aanbieding doet, daar een filantropische gedachtegang aan verbind. Energiemaatschappijen zijn simpelweg bedrijven die geld willen verdienen. Het weggeven van een cadeau bij een energiecontract is simpelweg een effectieve manier om klanten te werven. De ene klant stapt nou eenmaal sneller in op een mooi cadeau, waar de andere klant meer is gericht op de goedkoopste energietarieven.


Betekent dat per definitie dat je meer gaat betalen voor energie wanneer je een welkomstcadeau accepteert? Nee, niet per definitie. Dit is afhankelijk van je huidige situatie; wat voor een energiecontract heb je nu? Als je zelf goed je energiecontracten in de gaten houdt en aan het eind van de contractperiode opnieuw gaat energie vergelijken, dan kan je er vrij zeker van zijn dat je huidige contract voordeliger is.


Veel mensen blijven echter na het einde van hun contractperiode zitten bij hun energieleverancier. Je gaat dan automatisch over op een energiecontract met voor onbepaalde tijd met variabele tarieven. Behoor jij ook tot deze groep? Dan zou het best eens zo kunnen zijn dat dat energiecontract met cadeau zelfs goedkoper is!

Wees geen ‘slaper’

Heb je getekend voor een aantrekkelijke aanbieding, maar heb je achteraf toch spijt van? Twijfel je of de aanbieding echt wel zo voordelig is? Dan is het goed om op internet eens wat energiecontracten te bekijken om te zien in hoeverre je goed uit bent met het contract.
Je hebt in de vrijwel alle gevallen een wettelijke bedenktermijn van 14 dagen. Gedurende deze periode kan je het contract nog kosteloos ontbinden. Kijk voor meer informatie over de wettelijke bedenktijd ook eens op deze pagina van Consuwijzer.


Ben je van mening dat je niet juist bent voorgelicht? Maak daar hier melding van. Je kunt ook bellen met Consuwijzer voor advies op maat over jouw specifieke situatie.

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!

Reacties

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!

ZOEKSUGGESTIES