Groene daken: een technologie op zich!

Een dak is allang niet meer zo vanzelfsprekend als dat ooit was.

Geplaatst door: KleiVa

Onder invloed van milieu-eisen, brandstofprijzen, veiligheidsoverwegingen en voortschrijdende technologie is dakbedekking een specialisme in de bouw geworden. KleiVa bv is de specialist in duurzame dakbedekking.

Op deze pagina geven wij u meer informatie over groene daken, de beplanting, de levensduur en het onderhoud ervan.

Besparen

Door de hoge isolatiewaarde van een groendak kunt u aanzienlijk besparen op energiekosten voor verwarming. Energiekosten voor koeling (airco en klimaatbeheersing) liggen veel hoger. In de zomer is een groendak gemiddeld 3 graden koeler dan een bitumen dak!

Duurzaamheid

Een groendak heeft globaal 2 keer de levensduur van een bitumen dak. Daarnaast verbetert het de luchtkwaliteit, neemt het CO2 op en ontlast het de riolering. Kortom, veel milieuvoordelen.

Gegarandeerde kwaliteit.

Het belangrijkste van een groendak is de basis, de lagen onder het sedum. Als de techniek daar niet goed is zal uw groendak niet slagen. Wij garanderen u een optimaal groendaksysteem. Daar geven wij 10 jaar garantie op.

 Groene daken


Groene- en leefdaken
Een groen dak kent eigenlijk alleen maar voordelen: Het neemt een deel van het regenwater op en en dat helpt overbelasting- en overstort van het rioleringssysteem te voorkomen; In de zomer is een groen dak koeler (gemiddeld 3 °C) en in de winter warmer. Dat geeft binnen een beter leefklimaat; Het verlaagt de kans op schade en verlengt het de totale levensduur van een dakconstructie. Een groen dak gaat ongeveer 2 keer zo lang mee als een bitumendak. Groene daken zijn goed voor flora en fauna, het maakt de omgeving groener. Ze nemen fijnstof op, verbeteren de luchtkwaliteit en ze hebben een geluiddempende werking.

Niet onbelangrijk: Subsidie!


Een extra voordeel: Door de milieuvriendelijke aspecten en het ontzien van het rioleringssyteem geven veel lokale overheden subsidie voor deze milieuvriendelijke daken. U moet er wel tijdig bijzijn want als het subisdiebudget voor het lopende jaar opgebruikt is, kunt u pas het volgende jaar een beroep op de regeling doen.

Extensieve groene daken

De begroeiing bestaat uit mossen, vetplanten, grassen en kruiden (sedum). De begroeiing kan zich grotendeels zelf in stand houden en verder ontwikkelen. Door het relatief lage gewicht is dit dak voor bijna elk gebouw geschikt. Deze daken zijn niet bedoeld om op te lopen. Deze bedekking wordt gelegd in combinatie met een isolatielaag.

 

Intensieve groene daken

Vergelijkbaar met tuinen op de grond en vragen dan ook een vergelijkbaar onderhoud. De begroeiing bestaat meestal voor een groot deel uit grassen met daarnaast ook kruiden, struiken en zelfs volwassen bomen. Naast een begroeiing kunnen ook paden, terrassen of vijver aanwezig zijn. Het gewicht is hoog en dus is niet elk gebouw hier geschikt voor.

Onderhoud van een groen dak.


Verzorging van uw groendak
De kwaliteit van uw groendak wordt bepaald door de verzorging die u het geeft.

Na aanleg van het groendak direct volledig verzadigen met water. Als het dak verzadigt is, kunt u dat zien doordat het water vanuit het groendak zijn weg heeft gevonden naar de afvoer. In een droge periode kunt u, gedurende de eerste maand, het beste dit proces wekelijks herhalen. De jonge aanplant heeft in de eerste maand water nodig om goed te kunnen groeien en goed te kunnen wortelen.

Éen tot twee keer per jaar aangewaaid onkruid verwijderen. Staat er een boom in de buurt en ligt er veel blad op uw dak? Verwijder het blad op het moment dat de boom kaal is.

Wilt u uw groendak in een uitstekende conditie te houden en genieten van de weelderige groei en uitbundige bloei in het voorjaar? Dan is het raadzaam om uw dak 1 tot 2 keer per jaar te bemesten met een speciale meststof (30 tot 40 gram per m2). U kunt dat het beste doen in de periode maart/april en/of in augustus/september. U kunt de speciale meststof bij ons bestellen.

Na de eerste maand is het geven van water eigenlijk niet meer nodig. Maar het is net als met uw tuin: Bij een aanhoudende droogte en hoge temperaturen kunt u het beste een keer een flinke hoeveelheid water geven.

 Onderhoudsplan

U kunt bij ons een onderhoudscontract afsluiten. Dan kunt u ervan verzekerd zijn dat uw kostbare investering het beste onderhoud krijgt en dat u geen omkijken heeft naar de conditie van uw dak.

 Meer informatie?

Wilt u meer weten over úw dak op úw pand? Neem dan contact met ons op.

https://www.kleiva.nl/contact.html

Bedrijvengids Geplaatst door
KleiVa

KleiVa

Nessenweg 15, 2995 DA  HEERJANSDAM

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.