KleiVa

KleiVa

Nessenweg 15, 2995 DA  HEERJANSDAM

Over ons

 

KleiVa bv: van niets naar een hoogwaardig bedrijf.

René Kleinjan en John Vat zijn in april 1998 samen Kleiva bv dakbedekkingsbedrijf gestart. Ze vertellen over het ontstaan en de groei van hun bedrijf. Een gezond en succesvol dakbedekkingsbedijf in een branche die het moeilijk heeft.

“Eigenlijk zijn wij gestart uit onvrede” zegt Kleinjan. “Wij hadden samen altijd voor één werkgever gewerkt en wilden werkzaamheden op een betere manier en naar ons eigen inzicht uitvoeren. Wij waren ervan overtuigd dat het beter moest kunnen en hadden de ambitie dat te bewijzen. Ons uitgangspunt was dat er een markt was (en nog steeds is) voor een dakbedekkingsbedrijf met een goede prijs/kwaliteit verhouding en uitsluitend hoogwaardig materiaal. Na het maken van diverse businessplannen zijn we in april 1998 naar de Kamer van Koophandel gegaan om ons in te schrijven.”

Vat: “Die begintijd, dat viel niet mee. We hadden samen afgesproken om echt vanuit niets te beginnen. Het was voor ons een erezaak om geen klanten van onze oude werkgever mee te nemen. Echt pionieren met een dakkapel of een aanbouw hier, een schuurtje daar - allemaal in de regio. Maar gelukkig, na verloop van tijd merkten we dat we een goede naam aan het opbouwen waren en kregen we meer aanvragen dan dat we met z'n tweeën aankonden.”

De eerste mijlpaal werd bereikt in oktober 1999. De groei zat erin en maakte het nodig dat een eerste personeelslid in dienst werd genomen. Kleiva kreeg teveel aanvragen van klanten om dat met twee man snel te kunnen bedienen en de servicedoelstellingen waar te kunnen maken. Ook omdat de klanten, de panden en het werkgebied groter werden. Van de kleine objecten als een dakkapel en een schuurtje bedekt KleiVa nu objecten van enkele 100 m2 tot 15000 m2 door heel Nederland. “En dat is nodig want we zijn nu gegroeid tot 20 werknemers en 10 bussen. Die moeten ook allemaal aan het werk blijven! Wij hebben als werkgever ook een verantwoordelijkheid.” vervolgt Kleinjan.

Vat, beschouwend: “Als we terugkijken is het eigenlijk mooi om te zien dat de ontwikkeling van ons bedrijf gelijke tred houdt met de ontwikkeling in de branche. Er is in de afgelopen 10 jaar zo ontzettend veel gewijzigd qua milieu-eisen, veiligheid, techniek, materialen en maatschappelijke ontwikkelingen. We hebben nu dakbedekkingsmateriaal dat lucht zuivert, de hele ontwikkeling op het gebied van groene daken, witte daken, de eisen aan kennis en kunde die het werken met nieuwe materialen en ontwikkelingen met zich meebrengt. Het is een uitdaging om dat bij te houden en er in voorop te blijven lopen.”

“Maar juist daarom zijn we in 1998 begonnen, om op onze manier een invulling aan ons vak te kunnen geven.” beaamt Kleinjan.

https://www.kleiva.nl/contact.html

 

Artikelen

VvE Helpdesk Hulp nodig?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.