Het balkon als tweede woonkamer

We omarmen de buitenruimte! De afgelopen tijd zijn we ons meer dan ooit gaan realiseren dat een fijn thuis erg belangrijk is. We genieten van meer licht en meer ruimte en hebben behoefte aan een tuin, balkon of dakterras.

Geplaatst door: Metalura

De afgelopen tijd zijn we ons meer dan ooit gaan realiseren dat een fijn thuis erg belangrijk is. We genieten van meer licht en meer ruimte en hebben behoefte aan een tuin, balkon of dakterras om daar te ontspannen. We omarmen de buitenruimte! We maken er een privédomein van waar we ons helemaal relaxt voelen, dat is een van de belangrijkste trends van dit jaar.

De buitenruimte
Dit ziet Metalura ook steeds meer terugkomen bij eigenaren van appartementen. Bewoners richten hun balkon in als een tweede woonkamer. Met balkonbeglazing beschermen ze hun meubelen en accessoires en kunnen zo op elk moment van deze buitenruimte gebruik maken.

Balkonkamer
Peter Reintjes, commercieel directeur bij Metalura, vertelt: “De identiteit van de bewoner herken je aan de manier waarop hij zijn tuin of balkon inricht. “We zien dat de focus verschuift naar een vloeiende overgang tussen binnen en buiten. Voorheen keek men echt naar ‘hoe kan ik het binnen zo gezellig mogelijk maken’. Nu merken we dat buiten net zo belangrijk is als binnen.” Dit geldt niet alleen voor de achtertuin, maar dit zien we op balkons ook steeds meer terugkomen. “Mensen willen de buitenruimte, zeker als ze op een appartement wonen, zo comfortabel en aangenaam mogelijk inrichten. Een balkon met mooie spullen, zoals een bankstel, planten of zelfs een schilderij of televisie aan de muur, moet afgesloten kunnen worden om regen en wind tegen te houden. Tegelijkertijd kunnen de bewoners de balkondeur naar de woonkamer gewoon open laten staan. Zo betrekken ze het balkon helemaal bij hun leefruimte.”

Balkonbeglazing van Metalura
Om het balkon comfortabel en smaakvol af te kunnen sluiten heeft Metalura vier typen balkonbeglazing ontwikkeld. Peter Reintjes: “Er is altijd een passende oplossing mogelijk”. Beglazing op de balustrade van het balkon, is aanpasbaar en te monteren op de bestaande situatie, zodat de wind niet langer van invloed is. Met verdiepingshoge beglazing ontstaat er een lichte en ruimtelijke balkonkamer waar je het hele jaar aangenaam uit de wind zit. Een glazen windscherm op je dakterras geeft extra beschutting tegen wind en tocht. En met een complete tuinkamer op het balkon of dakterras krijg je veel extra leefruimte erbij. Met Metalura zit je gegarandeerd comfortabel uit de wind.

Meer weten? Kijk op Metalura.nl voor alle typen balkonbeglazing en andere slimme glassystemen voor buiten.

Bedrijvengids Geplaatst door
Metalura

Metalura

Van Hennaertweg 2, 2952 CA  ALBLASSERDAM

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Metalura
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.