Eenvoudige & budgetvriendelijke interieurtips voor huurders

Wanneer je een huurhuis of –appartement betrekt, wil je dat natuurlijk aankleden en inrichten in jouw eigen stijl.

Gepubliceerd: 12 maart 2018

Maar een huis inrichten kost vaak een hoop geld, wat je misschien liever niet uitgeeft aan een huurwoning. Of misschien mag je van je huisbaas niet veel veranderen? Daarom: een paar interieurtips om jouw tijdelijke stulpje in te richten naar jouw smaak!

1. Bedek een lelijke vloer met een vloertapijt

Natuurlijk kijk je niet graag op een vloer die je helemaal niet mooi vindt. Laminaat laten leggen in een woning die niet van jou is, is vaak zonde van het geld. Een groot vloerkleed om de vloer te bedekken is in dit geval de beste oplossing. En moet je na een tijd je huurwoning verlaten? Dan kan je je kleed zo meenemen.

2. Accessoires & sfeermakers

Je lievelingskleurtje aan de muren doet natuurlijk wonderen om net die stijl te creëren die je wenst. Mag je de muren niet verven? Ook met accessoires raak je al een heel eind ver. Een paar mooie vazen met een kleurrijk bloemetje, enkele theelichtjes hier en daar, een letterbord met je favoriete citaat, een schilderijtje aan de muur, fotokaders die je herinneren aan dierbare momenten… de mogelijkheden zijn eindeloos.

3. Klein meubilair

Ook met kleine meubelen kan je je appartement naar wens inrichten. Hou je van de Scandinavische stijl? Kies dan voor witte meubelen met houten pootjes. Er zijn tal van bijzettafeltjes, salontafels, stoelen e.d. te vinden in deze populaire stijl!

4. Verlichting

Aan verlichting die ingewerkt werd in plafonds kan je als huurder helaas niets meer veranderen in je huurwoning. Maar qua sfeerverlichting heb je wel vrij spel! Kies voor een mooie staande lamp naast de bank of een leuk tafellampje dat ’s avonds een warme gloed verspreidt. Gezelligheid verzekerd!

5. Wees creatief!

De basisinrichting van je woning mag dan niet helemaal naar wens zijn, met een beetje creativiteit tover je jouw appartement of huurhuis om tot een plekje dat al snel als thuis zal aanvoelen. Mogen er geen nagels in de muur? Hang je leukste foto’s dan op met kleurrijke washi tape. Heb je graag een woning met karakter? Speur dan rommelmarkten en tweedehandssites af op zoek naar leuke koopjes en ga aan de slag met een likje verf. Zo breng je met een minimum aan budget een persoonlijke toets in jouw interieur.

Je merkt het, met enkele simpele interieurtips kan je als huurder makkelijk aan de slag om jouw tijdelijke stekje te personaliseren. Nog tips nodig? Neem dan zeker eens kijkje op de interieurblog van Emob

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.