Kleur in je interieur

Niets is leuker dan met interieur en styling te zijn. Als styliste van UrbanSofa is dat mijn dagelijks bezigheid, maar erover schrijven is toch wel iets anders.

Gepubliceerd: 28 september 2017

Regelmatig wordt aan mij gevraagd: Hoe kies ik nu de juiste kleur voor een wand? Als je besluit je kamer te restylen en een nieuwe bank aan te schaffen wordt er vaak gedacht aan een nieuw kleurtje voor de wand. Het is een simpele manier om een groot effect te krijgen. Veel mensen zien alleen door de bomen het bos niet meer als ze in de bouwmarkt bij de verfafdeling staan. Er is zoveel keuze dat je haast niet meer weet waar je moet beginnen.

In deze blog geef ik je tips die je kunnen helpen bij het uitkiezen van een nieuwe kleur.

Wat wil je bereiken?

Als eerste moet je nadenken over wat je wilt bereiken met de kleur. Is je kamer groot en ongezellig en wil je sfeer en gezelligheid creëren? Pas dan donkere, diepe kleuren toe.

Woon je wat kleiner en wil je de ruimte graag groter laten lijken? Dan kun je verschillende wittinten gebruiken voor een ruimtelijk effect. Denk ook aan kleuren als crème, ivoor en beige. En met een paar kleine accenten in het grijs of zwart en materialen als beton en hout, lijkt het niet alsof je in de wachtkamer zit van de tandarts. Wit kan een vleugje roze, blauw of groen hebben.

Ook je meubels zijn heel bepalend. Wil je van de bank een echte eye-catcher maken dan kun je een kleur kiezen die eruit springt. Wil je eerst zien hoe de kleur overkomt in jouw kamer met jouw meubels, vloer en gordijnen? Tegenwoordig zijn er handige kleine potjes muurverf te verkrijgen. Schilder een paar A4tjes en hang deze verspreid op in de ruimte.Hiermee kun je eenvoudig zien hoe de kleur verandert op verschillende momenten van de dag.

Printbehang

Wil je echt een keer iets totaal anders? Met een botanisch printbehang kun je verschillende kleuren in je interieur verwerken en het laat ook nog eens goed het contrastverschil zien tussen twee aansluitende muren.

Rust en eenvoud

Niet iedereen houdt van opvallende kleuren in zijn interieur. Voor degene die graag van rust en eenvoud houdt is het een mogelijkheid om bijvoorbeeld de vloer of muur een vergelijkbare kleur te geven als het zitmeubel. Hierdoor vloeien de kleuren in elkaar over.

Brede collectie

Ga je binnenkort weer met je interieur aan de gang? Of staat er een verhuizing op de planning?
UrbanSofa heeft een brede collectie van landelijke en industriële banken, leverbaar als sofa, loungebank en hoekbank. Daarnaast heb je keuze uit meer dan 150 verschillende stoffen, ongetwijfeld zit er één bij die perfect bij jou past!

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.