De slaapkamer restylen? Het lukt met deze eenvoudige tips!

In het interieur besteden we de meeste aandacht aan de woonkamer. Dit is dan ook de belangrijkste kamer in het interieur.

Gepubliceerd: 29 november 2021

Vergeet echter niet dat er nog meer kamers in uw appartement zijn, zoals de slaapkamer! Is de slaapkamer eens toe aan een restyling? Lees dan deze handige tips: zó lukt dat op eenvoudige wijze!

Vloerkleed ter decoratie

Een vloerkleed vormt een waardevolle toevoeging aan de slaapkamer. Zo’n kleed heeft namelijk verschillende voordelen. Ga op zoek naar mooie goedkope vloerkleden, om van deze relevante toevoeging aan de slaapkamer te kunnen genieten. Allereerst voelt een goed vloerkleed heerlijk zacht en behaaglijk aan de voeten. Wel zo prettig bij het opstaan ’s ochtends! Daarnaast doet een vloekleed veel voor de akoestiek in de ruimte. En dan zijn er uiteraard nog de looks. Een vloerkleed zorgt voor sfeer in de slaapkamer, zeker als u een vloerkleed in een warme kleur zoals groen, rood of paars kiest.

Nieuw beddengoed

Slaapt u al jaren onder hetzelfde beddengoed? Dan kan dit na verloop van tijd toch wat gaan vervelen. Het is een leuk idee om eens nieuw beddengoed te kopen, in een andere uitstraling. Ga voor een totaal andere kleur, of kies voor beddengoed met een print. Bloemen, strepen of een grafische print zijn aanraders. Hiermee komt de slaapkamer namelijk wat meer tot leven.

Planten in de slaapkamer

Steeds meer mensen kiezen ervoor om planten in de slaapkamer te zetten. Dat is niet gek: planten zorgen voor een levendig en speels karakter! Ga wel voor planten die in de kou kunnen staan, aangezien het in de slaapkamer meestal niet zo warm is als in de woonkamer.

Andere gordijnen

De gordijnen vormen een belangrijk onderdeel van de slaapkamer. Ze nemen al gauw veel oppervlakte in beslag: andere gordijnen kunnen dan ook voor een aanzienlijk verschil zorgen. Ga het liefst voor stoffen gordijnen, aangezien deze veel karakter in de ruimte brengen. Ook hier helpt het weer om voor een sfeervolle kleur te kiezen. Of denk aan een materiaalsoort die sfeer ademt, zoals fluweel!

Nieuwe nachtkastjes

Welke meubelstukken er eenvoudig te veranderen zijn in de slaapkamer? Dat zijn de nachtkastjes! Een nieuw bed of een andere kledingkast vraagt nogal om een grote aanpassing, maar nieuwe nachtkastjes staan er snel. En ze kunnen zeker voor een frisse look in de slaapkamer zorgen. Kies bijvoorbeeld voor moderne, zwevende nachtkastjes in wit, of ga voor stijlvolle houten nachtkastjes. Daar raakt u niet op uitgekeken!

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.