Interieurtrends voorjaar 2017

De koude maanden hebben we bijna achter de rug en langzaamaan beginnen we ons weer voor te bereiden op de zomer.

Gepubliceerd: 30 maart 2017

De plaids en schapenvachten mogen van de bank af, de decoraties van gedroogd wintergroen en fruit kunnen de vuilnisbak in en de potpourri met kaneel kan vervangen worden door een met jasmijn- en hyacintgeur. Het is lente en de hoogste tijd om eens te kijken wat de interieurtrends voor 2017 ons brengen.

Het is goud wat er blinkt

Was vorig jaar brons en roodkoper de accentkleur, dit jaar mag het uitbundiger. Goud is helemaal de trend van dit jaar. Gouden lijstwerk, accenten op meubels, stiksels, vazen en serviesgoed. Alles mag in goud!

Botanische details

Houd je van hangplanten, bassins/schalen met een waterloopje en groentinten, dan zit je dit jaar helemaal goed. De botanische woontrend is dé trend van 2017 en daar kan je in het voorjaar mooi mee beginnen.

Blauw, blauw, blauw

Blauw is gekozen als de kleur van het jaar 2017. Een kleur die prima te combineren is met de eerdergenoemde botanische tinten en gouden accenten.

Ronde vormen zetten de toon

Ronde interieurspullen zetten de toon dit jaar. Ronde tafels waar je gezellig aan kunt tafelen met een eveneens rond kleed eronder en bijpassende eetkamerstoelen. Op de bank mogen ronde kussens en ook de staaflamp mag vervangen worden door een mooi rond exemplaar.

Ouderwets is nieuwerwets

Niet echt een specifiek nieuwe trend van dit jaar, vintage en retro mag al enkele jaren, maar dit jaar zit je met een recycling interieur helemaal goed. Hou je niet van tweedehands, ook geen probleem. Meubels, accessoires en stofjes worden weer volop in oude stijl nagemaakt.

Kunst van oude meesters

Schilderijen van oude meesters zijn helemaal hot. Niet alleen als eyecatcher aan de muur, in de vorm van een plaat of fotobehang, maar ook als print op stoffen, serviesgoed en snuisterijen. De zachte kleuren zoals die in die tijd gebruikt werden, laten zich daarnaast heel goed combineren met gouden en botanische accenten zodat je een mooi evenwichtig geheel creëert.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.