Smart Home Trends voor 2021

Een van de grootste trends van de afgelopen jaren is natuurlijk de introductie van het Smart Home concept. 

Gepubliceerd: 16 februari 2021

Door de verbinding met uw telefoon kunt u een groot deel van de elektronische apparaten gemakkelijk besturen. Toch liggen er voor 2021 ook weer allerlei nieuwe ontwikkelingen in trends in het verschiet. Daar gaan we hier dan ook uitgebreid bij stilstaan.

Slimmigheden in álle apparaten

Onder de douche krijgen mensen vaak de wildste ideeën en vragen die naar boven komen. Hoe ideaal zou het dan ook zijn om deze vragen ook onder de douche beantwoord te krijgen? Dit kan tegenwoordig met de slimme douchekop, die naar verwachting in 2021 op de markt gaat komen. In de douchekop zit namelijk een Smart speaker, die u de mogelijkheid geeft om tijdens het douchen verschillende vragen te stellen.

Ook heeft u de mogelijkheid om bijvoorbeeld muziek aan te vragen, uw agenda door te nemen of de weersverwachting voor die dag op te vragen. En dat allemaal als u in de ochtend lekker warm onder de douche staat! Naast de douchekop zijn er nog een aantal andere apparaten waarvan u in eerste instantie niet dacht dat deze om te vormen zijn tot slimme apparaten. Dat is dan ook een van de belangrijkste trends, dat er steeds meer onverwachte apparaten komen.

Ook de slimme plantenmeter komt er namelijk aan! Deze ontwikkeling is des te aantrekkelijker voor appartementseigenaren. Zij beschikken vaak niet over een tuin, waardoor het onderhouden van uw planten in het appartement nóg belangrijk wordt. Met deze slimme plantenmeter heeft u ook binnen in uw appartement prachtige bloemen en planten staan.

Verhoogde veiligheid

Daarnaast wordt er ook verhoogde veiligheid verwacht als het aankomt op Smart Home en IoT apparatuur. Door de nieuwe ontwikkelingen krijgen hackers ook steeds meer mogelijkheden en toegangspunten. Gelukkig zijn er ook steeds meer manieren waarop u uzelf kunt beschermen. Een van deze middelen is door middel van een VPN-verbinding. Daarmee beveiligt u als het ware al het internetverkeer van en naar uw device. Hierdoor hebben hackers niet de mogelijkheid om deze apparatuur te hacken of om uw data te onderscheppen. Uw veiligheid is dus sneller gegarandeerd.

Zeker in appartementsgebouwen zijn vaak veel wifi-punten waar hackers gebruik van kunnen maken. Door het gebruik van VPN heeft u de mogelijkheid om in ieder geval uw wifi-punt níet ten prooi te laten vallen aan hackers.

Open standaard

Een andere trends is de open standaard voor Smart Home apparatuur. Dit wil eigenlijk zeggen dat het voor nieuwe apparaten gemakkelijker is om te integreren met het Smart Home device dat u al hebt aangeschaft. Voorheen was dit namelijk erg lastig en voor veel fabrikanten dan ook een struikelblok. Door de nieuwe Open Standaard die hopelijk geïntegreerd gaat worden, wordt de compatibiliteit van de apparaten voor de consument verbeterd. Hierdoor is het makkelijker voor consumenten om de apparaten op een veilige manier te gebruiken. De drempel om over te stappen op dit soort apparatuur wordt daarnaast ook nog eens enorm verlaagd.

Focust op klantervaringen

Daarnaast wordt de focus ook verlegd naar de ervaring die de klant heeft met het apparaat. Voorheen was deze focus namelijk vooral gericht op het introduceren en ontwikkelen van nieuwe producten. Echter zijn er vandaag de dag zoveel nieuwe producten op de markt, dat het steeds moeilijker wordt om te innoveren én om de klanten te voorzien van apparatuur waar ze echt iets aan hebben. Dat is dan ook de reden dat de focus wordt verlegd naar de ervaring die de klant met het product heeft.

Artificial Intelligence neemt het over

Dat Artificial Intelligence steeds belangrijker wordt zien we op vele vlakken in de huidige maatschappij. Ook bij Smart Home apparatuur is dit namelijk het geval. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar het volumeniveau in uw appartement. Heeft u het volume altijd op een bepaalde stand staan, dan gaat jouw Smart Home ervan uit dat u dit in de toekomst ook wil. Hetzelfde geldt voor uw muzieksmaak, de tijd dat u de wekker zet of het tijdstip waarop u graag koffie drinkt. Door gebruik te maken van AI wordt dit allemaal verbeterd en versneld.

Er zijn dus een aantal mooie en interessante trends die eraan zitten te komen. Dit is dan ook de reden dat Smart Home een steeds prominentere rol gaat spelen in de maatschappij. Stapt u ook over?

 

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Reacties
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.