Gerelateerde suggesties:

Met behang creëer je een persoonlijk touch thuis!

17 juli 2018
Het grote voordeel van behang is dat je er decoratieve effecten mee kunt realiseren waar dat met verf niet lukt.
LEES VERDER

Behang creëert onmiddellijk een unieke sfeer in een ruimte door de mooie, persoonlijke effecten die ermee bereikt kunnen worden. Dat de mogelijkheden zeer uitgebreid zijn, bewijzen de vele kleuren, motiefjes en structuren die op de markt te vinden zijn. Voor elk interieur is er dan ook een passend behang verkrijgbaar.

Tijd dus voor een nieuw uiterlijk van de kamer? Dan is het tijd voor een nieuw behangetje. Interieuradviseurs staan in de rij om je van een goed advies te voorzien waarna je een keuze maakt die helemaal bij je past. Kies je liever zelf je behang? Dan is het wel handig als je weet wat het aanbod van verschillende behangsoorten is. Het materiaal waar het behang van gemaakt is, blijkt bepalend voor de kwaliteit en de toepassingsmogelijkheden. Elk materiaal heeft voor- en nadelen. Vinyl bijvoorbeeld is erg sterk, goed afwasbaar en zeer geschikt voor in de nattere ruimtes. Voor de doe-het-zelvers onder ons is vliesbehang een echte uitkomst; dit werkt makkelijk, schoon en snel. Het verschil in prijs zit 'm vooral in de dikte van het materiaal. In veel gevallen telt de regel: hoe dikker het materiaal, hoe duurder het behang.

Bijzonder geliefd

Behang is vrij eenvoudig aan te brengen, waardoor deze muurbekleding bijzonder geliefd is bij veel doe-het-zelvers. Bovendien kunnen kleine gebreken in het pleisterwerk zonder al te veel moeite verborgen worden, hoewel gaten en bulten in de muur toch het beste eerst weggewerkt worden vermits deze achteraf zichtbaar zullen blijven door het behang heen. Behang is eveneens geen oplossing voor vochtproblemen, behang mag dan wel in staat zijn om vochtplekken tijdelijk te verbergen, toch zal het vocht na verloop van tijd doordringen en weer zichtbaar worden. Niet ideaal als het om een prijzige behangsoort gaat…

Meten is weten

Alvorens naar een behangspecialist te stappen, dient de betreffende kamer opgemeten te worden. Een professional kan namelijk op basis van deze afmetingen zeer nauwkeurig uitrekenen hoeveel rollen nodig zijn, rekening houdend met eventuele meerwaardes voor behang met een patroon. Hij zal eveneens advies geven over de geschikte lijm voor de gekozen behangsoort. Is het niet meteen duidelijk welke kleur of welk motief past in het interieur? Vraag dan een stalenboekje om thuis alles rustig te kunnen vergelijken. Let bij een aankoop op de productienummers van de verschillende rollen, kleine kleurverschillen zijn steeds mogelijk.

Meer informatie? Kijk bij Behangexpert.nl.

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!

Reacties

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!