Maak het verschil met schakelmateriaal

Bij het inrichten van een appartement naar je eigen smaak wordt vaak gedacht aan meubels, verf of behang en accessoires.

Gepubliceerd: 07 april 2021

Maar wist je dat je met schakelmateriaal de look van jouw appartement helemaal af kunt maken? Want als je alles op elkaar laat aansluiten, dan hoort het schakelmateriaal daar ook bij.

Opbouw of inbouw schakelmateriaal

Het is belangrijk om eerst te kijken welk soort schakelmateriaal je nodig hebt in jouw appartement. Je hebt dan de keuze uit 2 soorten: opbouw of inbouw schakelmateriaal. De namen zeggen eigenlijk al wel op welke manier je ze gebruikt. Er wordt meestal gekozen voor inbouw schakelmateriaal, omdat dit nou eenmaal mooier staat. Het is alleen niet altijd mogelijk om dit te gebruiken. Als je een appartement huurt mag je soms niet vrezen in de muren. Maar op sommige plekken is dit ook niet mogelijk. Op dit soort momenten biedt opbouw schakelmateriaal de oplossing.

Voor welke stijl ga je?

Tegenwoordig is er zo veel meer keuze in schakelmateriaal dan eerder. Je kunt de stijl dus helemaal aanpassen op die van je interieur. Ga je dit er juist op laten aansluiten of kies je toch liever voor contrast? Schakelmateriaal is verkrijgbaar in verschillende vormen, maar ook heb je de keuze uit veel kleuren. Een populair merk op het gebied van schakelmateriaal is Gira. Dat komt omdat ze helemaal meegaan met de huidige trends. Door hun ruime aanbod kun je altijd iets vinden wat bij jou past.

Inventariseer wat je nodig hebt

Als je hebt gekozen voor welke stijl je gaat, is het van belang om te inventariseren wat je nodig hebt. Op welke plekken komt een stopcontact en waar heb je een schakelaar nodig? Het kan handig zijn om dit uit te tekenen. Zo voorkom je dat je er later achter komt dat er onderdelen ontbreken. Bij Elektramat kun je gebruik maken van de schakelmateriaal generator. Hierin kun je alle benodigde onderdelen selecteren, zodat je zeker weet dat je de juiste hebt. Het is daarnaast ook makkelijk om je materialen bij een elektrotechnische groothandel aan te schaffen. Je kunt dit dan tegelijk doen met overige materialen die je nodig hebt om je appartement gebruiksklaar te maken. Zo heb je alles in één keer binnen en kun je direct aan de slag!

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.