Tips voor de inrichting van je appartement - de eettafel

De eettafel is voor veel mensen één van de belangrijkste meubels in je appartement.

Gepubliceerd: 20 februari 2018

Appartementen van nu zijn meestal voorzien van een open keuken met aansluitend de eethoek. De tafel en stoelen worden meestal in dezelfde lijn gekozen als de andere meubelen in de woonkamer. De tafel heeft een centrale plaats in de huiskamer: er wordt aan gegeten, gewerkt, gelezen en noem het maar op. Ook lekker lang natafelen is voor velen een moment van ontspanning en gezelligheid. We kiezen graag voor een grote eettafel, die makkelijk te onderhouden is.

Design tafel

De tafel is een geliefd item voor ontwerpers, er zijn in de loop van de jaren ontelbare ontwerpen voor gemaakt. Sommigen zijn klassiekers geworden, sommigen zijn bijna niet als tafel te herkennen, maar bijzonder zijn ze wel. We zien ook veel ontwerpen terug van eigen bodem in het design van de tafel. Opvallend is dat Nederlandse ontwerpers veel gebruik maken van duurzame materialen en hun werk vaak op een ambachtelijke manier vervaardigen. Een combinatie die erg wordt gewaardeerd in deze tijd, waarin we allemaal wat bewuster proberen te leven.

Materialen tafel

Bij de keuze voor een tafel heb je de mogelijkheid te kiezen uit verschillende materialen. We zien dat het gebruik van natuurlijke materialen voor de tafel populair is. Zo zien we vaak een tafel van eiken, teak of boomstamtafel. Of ze nu van metaal, hout of kunststof zijn gemaakt: stoere, maar eenvoudige vormen domineren. Voor het onderstel van de tafel zijn industriële schragen populair, of in elk geval de look ervan. Qua vormgeving is de nieuwe eettafel robuust en sterk.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wilt u meer dan 3 items lezen?

Lees direct verder tot en met 10 items per maand met een gratis Basis-profiel.

Gratis aanmelden
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.