Heerlijk tafelen aan een tafel van boomstam

Boomstamtafels zijn helemaal de trend van nu. Natuurlijk ogende robuuste tafels waarvan er niet een gelijk is.

Gepubliceerd: 08 december 2016

Je hebt altijd een uniek exemplaar en, niet alleen tafels alle soorten boomstammeubelen, zijn van een kwaliteit die de rest van je leven meegaat. Als we eettafels van boomstam eens nader bekijken, zie bijvoorbeeld Tabledusud.nl, zien we best wel veel verschillen. Bij sommige tafels zien we duidelijk dat ze uit een stuk zijn, maar bij andere modellen zie je duidelijk verlijmingen. Rijst misschien de vraag; is het dan nog wel een boomstamtafel? We zochten het op en vonden de volgende definitie: Om de naam boomstamtafel te mogen dragen is het voldoende dat er van de planken aan de lange zijden alleen een stuk schors, of de laag er net onder, zit. Zo lijkt het alsof het tafelblad een plak is van een in de lengte doorgezaagde boom. Kwalitatief gezien is een verlijmd tafelblad trouwens duurzamer dan een blad uit een stuk. Met het verlijmen wordt namelijk voorkomen dat het blad krom trekt. Tafelbladen die uit een stuk bestaan is eigenlijk alleen mogelijk met tropisch hardhout.

Zwaardere bladen vragen om robuuster onderstel

Tot zover de technische kant van boomstamtafels. Waar het bij de aanschaf van een nieuwe eettafel om gaat is immers de toegevoegde waarde die het meubel op je interieur heeft. Qua design springt het blad van boomstamtafels meteen in het oog. De uitzonderlijke dikte van het blad en de onregelmatige rand met natuurlijke kleurschakeringen geven de tafel een geheel eigen karakter. Afhankelijk van de rest van je interieur kies je voor een onderstel van elk willekeurig materiaal. Ook daar kan je op Tabledusud.nl goede voorbeelden van zien. De onderstellen van boomstamtafels zijn van stevig rvs, aluminium of eveneens van boomstamhout. Bewust kiezen we ook voor het woord 'onderstel' en niet voor 'poten', want bij boomstamtafels rust het blad op een frame. Dit omdat het blad gewoonweg te zwaar is om met een paar bouten aan een set tafelpoten te bevestigen. Het zware gewicht, deze tafels wiebelen gegarandeerd niet, de gestroomlijnde afwerking, het is niet zo dat je met je trui aan het hout blijft hangen en de warmte van het natuurlijke materiaal, maken dat boomstamtafels perfecte tafels zijn om avondenlang heerlijk aan te tafelen.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.