Hoe groot moet de eettafel in mijn appartement zijn?

Bent u net verhuisd naar uw appartement en gaat u alles inrichten? Dan staat u voor een leuke klus! U hebt nu de kans om weer helemaal van scratch af aan te beginnen en alles naar wens klaar te maken.

Gepubliceerd: 20 december 2021

Misschien wiltu ook wel een nieuwe eettafel. Een ding is zeker; een appartement is niet de grootste woningvorm die je kunt bedenken. Daarom is het belangrijk dat u van tevoren rekening houdt met de afmeting van de eettafel die u gaat bestellen. In dit artikel leest u hoe u bepaalt hoe groot de eettafel moet en kán zijn.

Waar gaat u de eettafel voor gebruiken?

Allereerst natuurlijk om te eten. En dan bepaalt het aantal personen in huis al snel hoe groot de tafel idealiter is. U moet er tenslotte wel met zijn allen aan kunnen eten. Stel dat u met zijn tweeën woont, dan hoeft de tafel in principe niet groot te zijn. Maar dat is volledig afhankelijk van waar u de eettafel nog meer voor gaat gebruiken. Misschien gebruikt u hem wel voor het lezen van de krant of het bijwerken van de boekhouding. Of hebt u een hobby waar u een grote tafel voor nodig hebt. Goed om in het achterhoofd te houden dus bij het bepalen van de ideale afmetingen!

Met hoeveel personen woont u?

We benoemden al dat u natuurlijk wel met alle personen in het huishouden aan de eettafel moet kunnen eten. We hebben een handige maatstaf voor u waarmee u bepaalt hoe groot de tafel moet zijn. Houd er rekening mee dat iedere persoon ongeveer 70 centimeter ruimte aan de eettafel nodig heeft. Stel u wilt ruimte genoeg hebben voor 8 eters, omdat je vaak visite over de vloer krijgt. Dan moet er aan weerszijden ruimte zijn voor 4 personen en is een eettafel van 280 cm of een epoxy tafel van 3 meter nodig. Dit is wel afhankelijk van de soort tafelpoot. Sommige tafelpoten zijn geschikt om iemand aan het hoofd van de tafel te plaatsen, anderen weer niet.

De ruimte rondom de eettafel

Een 3 meter eettafel kun je nog wel kwijt in uw appartement. Maar er moet ook ruimte zijn om daadwerkelijk aan de tafel te zitten. Houd rekening met zo’n 60 à 70 cm ruimte om aan de eettafel te zitten en de stoel ook naar achteren te schuiven. Wilt u daarnaast voldoende loopruimte hebben om heen en weer naar de keuken of woonkamer te lopen? Dan hebt u nogmaals 60 cm extra nodig.

Kortom, als u wilt weten hoe groot de eettafel kan zijn, houd dan rekening met 70 cm lengte per persoon en aan weerszijden minimaal 60 cm breedte extra. Succes met het uitzoeken van uw nieuwe tafel!

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.