Beveiligingscamera's in appartementencomplexen

Mogen er beveiligingscamera's worden opgehangen zonder te overleggen met de VvE? 

Gepubliceerd: 08 juli 2019

De zomervakantie staat voor de deur, dat betekent ook dat de inbrekers weer actief worden. Een beveiligingscamera is een goede oplossing tegen inbrekers. Maar waar mogen deze opgehangen worden en wat mag er allemaal gefilmd worden?

Een VvE mag beveiligingscamera’s ophangen om de bewoners en de eigendommen te beschermen. Er mag natuurlijk niet in woningen worden gefilmd en eigenlijk ook niet op straat. Ook geld een informatieplicht, het moet duidelijk zijn dat mensen die het appartementencomplex betreden gefilmd kunnen worden.

De beveiligingscamera’s mogen niet zomaar worden opgehangen en ook niet door één bewoner. Het moet onderdeel zijn van meerdere veiligheidsmaatregelen. De meerderheid moet tijdens de ledenvergadering het eens zijn met het plaatsen van beveiligingscamera’s.

Bron: Business Insider

Zonnepaneel-advies Zonnepaneel-advies

Er zijn diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen mogelijk te maken.

1
Introductie
2
Vragen
3
Gegevens

Wat houdt het in?

Juridisch, technisch en logistiek is het niet eenvoudig zonnepanelen te koppelen achter de meter van individuele appartement. Een gemeenschappelijke elektriciteitsmeter zorgen er echter weer voor dat het lastig is de zonnepanelen rendabel te exploiteren. Gelukkig zijn er diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen toch mogelijk te maken.

Waar bestaat het advies uit?

Analyse van de huidige situatie
Analyse van de wensen (en haalbaarheid hiervan) van de VvE
Analyse van de mogelijkheden
Prijsvergelijking van de verschillende mogelijkheden

Gegevens

Zonnepaneel-advies
Bedankt, wij hebben uw aanvraag succesvol ontvangen en nemen contact met u op.
Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.