Beveiligingscamera's in appartementencomplexen

Mogen er beveiligingscamera's worden opgehangen zonder te overleggen met de VvE? 

Gepubliceerd: 08 juli 2019

De zomervakantie staat voor de deur, dat betekent ook dat de inbrekers weer actief worden. Een beveiligingscamera is een goede oplossing tegen inbrekers. Maar waar mogen deze opgehangen worden en wat mag er allemaal gefilmd worden?

Een VvE mag beveiligingscamera’s ophangen om de bewoners en de eigendommen te beschermen. Er mag natuurlijk niet in woningen worden gefilmd en eigenlijk ook niet op straat. Ook geld een informatieplicht, het moet duidelijk zijn dat mensen die het appartementencomplex betreden gefilmd kunnen worden.

De beveiligingscamera’s mogen niet zomaar worden opgehangen en ook niet door één bewoner. Het moet onderdeel zijn van meerdere veiligheidsmaatregelen. De meerderheid moet tijdens de ledenvergadering het eens zijn met het plaatsen van beveiligingscamera’s.

Bron: Business Insider

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Reacties
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.