Zijn uw ramen goed beveiligd tegen inbrekers?

Plezierig wonen begint bij veilig wonen. Goede inbraakwering draagt bij aan een comfortabel gevoel en houdt inbrekers buiten de deur. Helaas gebeuren inbraken regelmatig via het raam. Dit kan op verschillende manieren gebeuren:

Gepubliceerd: 01 augustus 2018

1. Insluipen: Een veel voorkomende manier van inbraak is het insluipen wanneer je even weg bent en toch het raam open hebt laten staan. Voor inbrekers de ideale kans om binnen te komen, zonder iets kapot te hoeven maken.

2. Open wrikken: Het raam wordt met behulp van een koevoet of schroevendraaier open gemaakt.

3. Gaatjes boren: Eerst wordt een gaatje geboord in het kozijn vlak in de buurt bij de hefboom van raam en deur. Daarna wordt met een ijzerdraad via het gaatje geprobeerd het raam of de deurgrendel te openen.

Met de collectie raambeveiliging van Veiligheids-sloten.nl beveilig je jouw vensters voor gevaar vanuit buiten én binnen. Zo houden raamgrendels en barrièrestangen indringers van buiten tegen, terwijl doorvalbeveiliging er juist voor zorgt dat jij of jouw kleintje niet door het raam naar buiten kan vallen, ook niet onbelangrijk!

Maar welke voorbeelden van raambeveiliging zijn er tegenwoordig allemaal?

1. Barrièrestang: Zoals eerder genoemd is de barrierestang een stang dat in huis tegen het raam geplaatst wordt. Het is een effectief en eenvoudig middel om de inbrekers buiten te houden. Dit soort raambeveiliging werkt vooral goed bij een bovenlicht (dat is het kleine klapraam boven een deur of groot raam) of bij een valraam. Het grote voordeel van de barrierestang is dat het raam gewoon open kan, maar er niemand binnen kan sluipen.

2. Raamsloten: Er zijn ook oplegsloten/raamsloten verkrijgbaar. Dit raamslot kan op het raam bevestigd worden. Het raam kan pas open wanneer je met een sleuteltje het raamslot opendraait. Hoe meer sloten, hoe beter. En hoe meer tijd een inbreker nodig heeft om binnen te komen, hoe groter de kans is dat hij gesnapt wordt. Inbrekers die het raam open willen wrikken moeten er veel meer moeite voor doen om te bereiken wat ze willen, het raam zal met dit slot niet openschieten. 

3. Raamsluiting: Een raamsluiting is een hendel waarmee je het raam dicht kan doen, of juist open. Je zegt misschien: een hendel zit toch altijd bij het raam? Dat klopt, maar deze hendel is toch een beetje anders. Deze raamsluiting heeft een slot, waardoor uw raam beter beveiligd is. Er zit bijvoorbeeld een knopje op wat ingedrukt moet worden wanneer u uw raam opendoet. Een inbraak door middel van het boren van gaatjes is nu dus niet meer mogelijk! 

Het is dus een verstandige keuze om te investeren in raambeveiliging. Vaak is het raam de zwakke schakel die de inbreker kiest om binnen te komen. Gelukkig bestaan hiertegen steeds betere manieren van raambeveiliging. In de regel geldt ook voor deze beveiliging dat de effectiviteit afhangt van de situatie ter plaatse. Veiligheids-sloten.nl adviseert bij de juiste raambeveiliging passend bij uw situatie.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.