Onaangename verrassing voor bewoners van de Müllerpier

Bewoners van de Müllerpier in Rotterdam worden onaangenaam verrast door nieuwe bouwplannen aan de overkant.

Gepubliceerd: 26 april 2019

Projectontwikkelaars hebben plannen om aan de voet van de Euromast woningen te bouwen voor ongeveer 700 huishoudens. Deze woonblokken worden ongeveer 9 verdiepingen hoog, dit verpest dus het volledige uitzicht op de Euromast en op Het Park, van de bewoners van de Müllerpier.

Bewoners vinden het vreselijk dat deze bouwplannen er zijn. "Ik ben hier puur komen wonen vanwege het uitzicht, het groen en het water. En ik heb er een nacht niet van geslapen dat er aan de overkant gebouwd gaat worden", vertelt bewoner Allard Grijseels aan RTV Rijnmond.

De VvE voorzitter Coen Klooster vindt deze bouwplannen ook geen goed idee. Hij vertelt aan RTV Rijnmond: "Natuurlijk staat het behoud van je uitzicht niet in je koopcontract, maar je zou verwachten dat het park gehandhaafd blijft. Ontwikkelaars zijn van mening dat ze Het Park in waarde laten, maar wij vinden van niet. Het Park loopt over het tracé van de Maastunnel heen en sommige van de grootste bomen staan in het gebied waar straks woningen komen."

Niet alleen de bewoners zijn niet blij met de plannen, ook de horecaondernemers rondom de Euromast hebben er last van. Zo moet Midget Golfbaan Parkhaven vertrekken van de plek waar zij nu zitten. Ze willen een petitie starten om het gedwongen vertrek te voorkomen.

Ook de bewoners gaan actie ondernemen om de bouwplannen te voorkomen.

Bron: RTV Rijnmond

Foto: Wikipedia

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.