Lekkage in uw appartement? Dit kan een lekdetectiebedrijf voor u betekenen

Hebt u een lekkage in uw appartement? Dan is het belangrijk dat u dit zo snel mogelijk verhelpt.

Gepubliceerd: 20 oktober 2021

Zo voorkomt u verdere schade in uw eigen appartement en voorkomt u ook dat u als eigenaar aansprakelijk wordt gesteld voor het veroorzaken van waterschade bij uw onderburen. De lekkage kan op verschillende plekken ontstaan, bijvoorbeeld in de muur, plafond of plafond. Niet alle lekkage zijn eenvoudig op te sporen, een lekdetectiebedrijf kan u helpen om de lekkage op te sporen.

Wanneer is een lekdetectie nodig?

Als u een lek vermoedt, is lekdetectie een van de eerste stappen die u moet ondernemen. Merkt u bijvoorbeeld watervlekken op de muur, lekt uw centrale verwarming of hangt er een rioollucht in huis? Ga direct op zoek naar de lekkage. Soms kunt u deze zelf opsporen, maar in de meestal gevallen is het verstandiger om een lekdetectiebedrijf in te schakelen. Hieronder enkele voorbeelden van wanneer u het best een lekdetectiebedrijf inschakelt.

Wanneer u een plas water bij de radiator opmerkt

Wanneer u een plasje water bij uw radiator of uw verwarmingsketel opmerkt, is het verstandig om een lekdetectiebedrijf in te schakelen. De meeste lekdetectiespecialisten zijn loodgieters die u onmiddellijk kunnen helpen. Een plas water bij uw radiator of boiler kan wijzen op een te hoge druk in de leidingen of op een defect in de boiler. Als dat niet snel verholpen wordt, kan dat tot grotere problemen leiden, en in het ergste geval zult u een nieuwe boiler moeten installeren nadat u het lek niet behandeld hebt.

Wanneer u vochtvlekken op uw muren opmerkt

Vochtvlekken op de muren is nooit een goed teken. Dit kan wijzen op een lekkende waterleiding, maar ook op een lekkend dak of een lekkende gevel. Wanneer u vochtvlekken op de muren opmerkt, is het belangrijk dat u zo snel mogelijk een lekdetectiebedrijf belt. Vocht kan de muren aantasten en is een voedingsbodem voor schimmel, als het niet behandeld wordt.

Wanneer er een rioolgeur in huis hangt

Zijn er plotseling vieze geuren in uw huis? Ruikt u vaak een rioollucht in de douche of keuken? Dan heeft u misschien een lekkage in de riolering, dat zo snel mogelijk verholpen moet worden. De rioollucht wordt namelijk alleen maar erger en kan veel ongedierte aantrekken, zoals vliegen.

Lekkage in uw appartement, schakel een lekdetectiebedrijf in

Hebt u een lekkage in uw appartement en kun u de lekkage niet vinden? Bel dan zo snel mogelijk een lekdetectiespecialist. Zo kunt u lekkages snel en gemakkelijk verhelpen en ernstigere schade aan uw woning of centrale verwarming voorkomen.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.