Lekdetectie

Vaak komt een lekkage pas veel later zichtbaar tot uiting. Dat er dus iets mis is, merk je vaak ook dan pas. De lekkage laat bijvoorbeeld sporen achter, zoals watervlekken. Maar wat is verstandig om te doen wanneer je een lekkage hebt geconstateerd?

Geplaatst door: BELFOR Nederland BV

Komt een lekkage met grote hoeveelheden uit het plafond, dan is de urgentie duidelijk. De lekkage moet zo snel mogelijk (tijdelijk) gestopt worden. Maar ook bij kleine lekkages is actie nodig om schimmel, corrosie en zelfs aantasting van de bouwkundige constructie te voorkomen. BELFOR heeft de specialisten in huis. 

Is er een waterleiding gesprongen dan is de oorzaak van de lekkage direct helder. Maar in veel gevallen is de bron van de lekkage verborgen of nog onbekend. Hoe verborgen de lekkage ook is, wij doen er alles aan om het lek op te sporen. Dat doen wij met zo min mogelijk hak- en breekwerk, om de kosten voor het herstelwerk zo veel mogelijk te beperken. Op deze manier minimaliseren wij zo ook de overlast voor de gebruiker van het pand.

Een lekkage moet aangepakt worden, niet alleen vanwege de potentiele gevolgschade, maar ook om waterverlies te minimaliseren. Ons landelijk team van experts biedt oplossingen voor alle soorten gebouwen, dus ook voor VvE's en appartementencomplexen of losse woningen. Ook komen onze experts in kantoren en fabrieken. 

Lekdetectie technieken
De plek waar je de schade ziet, is niet altijd de plek waar ook de lekkage daadwerkelijk zit. Dankzij onze non-destructieve technieken lokaliseren onze experts de bron van de lekkage exact. Om het lek op te sporen zetten wij de volgende technieken in:

  • Vochtmetingen in ruimtes en structuren (zoals beton)
  • Thermografisch onderzoek met een infraroodcamera
  • Traceergas voor het opsporen van kleine lekken
  • Endoscopisch onderzoek om in spouwmuren en onder vloeren te kunnen kijken
  • Drukmetingen op water- en cv-leidingen
  • Ultrasoondetectie
  • Rookproeven, voor bijvoorbeelk daklekkages
  • Kleurstoffentest

Lek dichten en het herstel
Om bij het lek te komen, kan het zijn dan onze specialisten een opening moeten creëren in muren, vloeren of plafonds. In badkamers/toiletten verwijderen we tegels zonder schade. 

Na het dichten van het lek plaatsen we de tegels terug. Eventuele andere openingen herstellen we vanzelfsprekend zo goed als ontzichtbaar. 

Eventuele ontstane schade als gevolg van het uitgestroomde water kunnen wij ook bouwkundig herstellen. Denk hierbij aan het stuc- en sauswerk, behangen of het plaatsen van een vloer. 

Geforceerde droging en ventilatie
We noemden de risico's van een lekkage al. Het is daarom belangrijk dat de ruimte goed gedroogd en geventileerd wordt. 

Is er onverhoopt al schimmel ontstaan, dan verwijderen wij deze ook professioneel. 

De specialisten van BELFOR zorgen er voor dat de bewoner of het bedrijf de voorziening weer veilig kan gebruiken. 

Hulp nodig bij het opsporen van een lekkage of heb je vragen?
Heb je ook een lekkage waarbij de hulp van onze specialisten van A tot Z gewenst is? Een verzoek kan je eenvoudig melden via schade@nl.belfor.com of neem contact op via ons contactformulier als je nog vragen hebt. 

 

Bedrijvengids Geplaatst door
BELFOR Nederland BV

BELFOR Nederland BV

Industrieweg 15, 3044 AS  Rotterdam

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van BELFOR Nederland BV
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.