Met deze drie onderhoudstips gaat uw zonwering langer mee

Heeft u zonwering? Dan is het wel zo fijn als die zonwering ook lang meegaat.

Gepubliceerd: 03 maart 2022

Veel mensen hebben zonwering op maat. Om de levensduur van de zonwering te verlengen is het slim om geregeld aandacht besteden aan het onderhoud.

Bij inhuisplaza.nl kunt u terecht voor allerlei soorten zonwering. In dit artikel geven we voor het onderhoud drie tips: zo is het slim om de zonwering regelmatig schoon te maken, te gaan voor groot onderhoud en rekening te houden met weersomstandigheden.

1: Maak regelmatig schoon

Het spreekt misschien voor zich, maar het is erg goed voor de zonwering als u het af en toe schoonmaakt. Wat daarbij welk belangrijk is, is dat u dat op de goede manier doet. Over het algemeen geldt: gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen en gebruik een zachte borstel. Ook is het verstandig om niet schoon te maken in de brandende zon, omdat er dan vlekken kunnen ontstaan op de zonwering.

Vaak is zonwering voorzien van een speciale coating om vocht en vuil afstotend te zijn. Of dat nu een zonnescherm is of screens. Die laag kan beschadigen als u bijtende schoonmaakmiddelen gebruikt of te hard gaat boenen met een borstel. Kijk eerst hoe ver u komt met alleen water en voeg een natuurlijke groene zeep toe als dat nodig blijkt. Dan weet u zeker dat u het doek niet beschadigt.

2: Groot onderhoud

Eens in de zoveel tijd kan de zonwering ook best een grote onderhoudsbeurt gebruiken. Dit kunt u zelf doen of overlaten aan een specialist. Het kan op den duur bijvoorbeeld geen kwaad om bewegende onderdelen opnieuw te smeren. Ook is het goed om het doek van de zonwering opnieuw te voorzien van een water- en vuilafstotende laag. Dan is het nuttig om het opnieuw te laten impregneren.

3: Let op het weer

Een laatste tip is om de weersvoorspelling in de gaten te houden. Weersomstandigheden hebben namelijk op meerdere manieren invloed op uw zonwering. Allereerst speelt de wind natuurlijk een grote rol bij zonwering. Wind is één van de grote oorzaken voor schade bij zonwering. Om stormschade te voorkomen is het wel zo handig om het zonnescherm in te klappen voordat u weggaat of op het moment dat het harder gaat waaien. Ook zou u bij een elektrisch zonnescherm een windsensor kunnen overwegen. Die meet hoe hard de wind waait en klapt dan automatisch in om schade te voorkomen.

Ten tweede is ook de regen een belangrijke factor. Het is niet goed voor de zonwering als het wordt ingeklapt terwijl het nog nat is. Dan kan er schimmel ontstaan en is het lastig om de zonwering nog schoon te krijgen. Als het nat wordt maak het dan eerst droog voordat u het inklapt. Of doe dit bij de eerstvolgende mogelijkheid.

Zonnepaneel-advies Zonnepaneel-advies

Er zijn diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen mogelijk te maken.

1
Introductie
2
Vragen
3
Gegevens

Wat houdt het in?

Juridisch, technisch en logistiek is het niet eenvoudig zonnepanelen te koppelen achter de meter van individuele appartement. Een gemeenschappelijke elektriciteitsmeter zorgen er echter weer voor dat het lastig is de zonnepanelen rendabel te exploiteren. Gelukkig zijn er diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen toch mogelijk te maken.

Waar bestaat het advies uit?

Analyse van de huidige situatie
Analyse van de wensen (en haalbaarheid hiervan) van de VvE
Analyse van de mogelijkheden
Prijsvergelijking van de verschillende mogelijkheden

Gegevens

Zonnepaneel-advies
Bedankt, wij hebben uw aanvraag succesvol ontvangen en nemen contact met u op.
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.