Met Gorter optimaal veilig het dak op

Gemeente Waddinxveen besloot sporthal De Dreef, die door zowel het onderwijs als door sportverenigingen wordt gebruikt, te vervangen door een nieuwe toekomstbestendige en duurzame sporthal.

Geplaatst door: Gorter Group bv

De nieuwe sportaccommodatie, De Gouwehal, wordt tegen de bestaande voetbalkantine van ASW gebouwd. Die is al voorzien van douches en omkleedruimtes, waardoor de nieuwe sporthal uitgevoerd kan worden zonder deze voorzieningen. Op het dak van het complex wordt het super energiezuinige RHTEP-dakluik van Gorter geplaatst. Veilig het dak op en toch uitblinken in energieprestatie, met dit dakluik kan dat. 

Toen er nog geen sprake van verstedelijking en klimaatproblematiek was, hadden daken twee functies: het water buiten en de warmte binnen houden. Nu we ook in binnenstedelijk gebied buitenruimte willen creëren en biodiversiteit en energieneutraliteit najagen, hebben daken er extra functies bijgekregen. Niet gek dat toegang tot het dak -net als energieprestaties- bovenaan de agenda staat. 

Goede daktoegang

De vrije ruimte op vlakke daken wordt in toenemende mate gebruikt voor apparatuur zoals koelinstallaties, liftmachines, HVAC-systemen en zonnepanelen. Maar ook uitbreidingen met dakterrassen, daktuinen of vluchtweg komen steeds frequenter voor. Om die reden wordt een goede daktoegang steeds belangrijker en zijn er vandaag de dag allerlei veiligheidseisen van toepassing. De dakluiken van Gorter maken het onderhoud aan en de inspectie van daken en de daar aanwezige installaties -in dit project worden zonnepanelen en nestplaatsen voor vogels geïnstalleerd- eenvoudiger dan ooit. Gorter levert veilige daktoegangen die onopvallend en eenvoudig in het ontwerp kunnen worden gei¨ntegreerd en bovendien kostenbesparend zijn, want een dakopbouw is overbodig en de hoogwaardige isolatie voorkomt energieverlies. 

Hoge isolatiewaarde

Met een Uw = 0,198 W/(m².K) komt de isolatiewaarde van het RHTEP-dakluik ongekend dicht bij de isolatiewaarde van moderne daken. Dit is uniek binnen de productgroep dakluiken waarbij een aantal concurrente producten, mede door het ontbreken van een thermisch gescheiden constructie, voor ongewenste condensvorming, energieverliezen en zelfs ijsafzetting in de winter zorgen. Bij Gorter zijn wij heel goed bewust dat het dakluik een integraal onderdeel is van veel daken waarbij het aan de totale isolatie moet bijdragen.

 Meer informatie over de Gorter dakluiken, de opties en de vanaf prijs vind je via deze link. Liever meteen een offerte opvragen? Klik hier

Bedrijvengids Geplaatst door
Gorter Group bv

Gorter Group bv

Zuiderweg 12, 1741NA  Schagen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.