Twee keer raak op sporthal

?Sporthal De Dreef in Waddinxveen wordt vervangen door een nieuwe toekomstbestendige en duurzame sporthal.

Geplaatst door: Gorter Group bv

De nieuwe sportaccommodatie krijgt de naam De Gouwehal en wordt deels opgebouwd uit materialen die uit andere sloopgebouwen binnen de gemeente worden geoogst. Geheel in lijn van deze tijd wordt de hal gasloos en energieneutraal opgeleverd. De twee dakluiken die toegang geven tot het dak sluiten met hun duurzame karakter aan op de ambities van de gemeente.

Naast hergebruik speelt ook recycling een rol binnen ontwikkeling De Gouwehal. Een groot deel van de binnenwanden wordt afgewerkt met zogenaamd PET-vilt. Voor de nieuwe sportvloer wordt de oude sportvloer in De Dreef gerecycled en verschredderd zodat deze gebruikt kan worden als ondervloer voor de nieuwe polyurethaan toplaag. Overige toegepaste materialen in De Gouwehal zijn zoveel mogelijk biobased en ook voor natuurinclusiviteit is ruimte: het dak wordt naast zonnepanelen voorzien van nestplaatsen voor vogels. In de gevel worden nestkasten voor zwaluwen en vleermuizen ingebouwd en een deel van het dak wordt voorzien van een groendak wat bijdraagt aan waterretentie. De toegang tot de zonnepanelen, het groendak en de nestkasten wordt gerealiseerd door twee energy performance dakluiken van Gorter. 

RHTEP-dakluik van Gorter

Gorter levert veilige daktoegangen voor het platte dak, die onopvallend en eenvoudig in elk ontwerp kunnen worden geïntegreerd en bovendien kostenbesparend zijn. Enkele voordelen op een rij:

  • Gorter dakluiken worden met e´e´n hand geopend en gesloten. In open stand kunnen ze niet terugvallen door een automatisch blokkeringsysteem. Het gesloten luikdeksel beschermt de gebruiker tegen valgevaar. De bediening vereist niet meer dan 5 kg duw- of trekkracht. 
  • De RHTEP-dakluiken zijn weer- en windbestendig uitgevoerd. De thermisch onderbroken constructie heeft een isolatiewaarde van Uw = 0,198 W/(m2.K) voor de gehele dakluikconstructie. Geluidsisolatie: 26 dB.
  • Afhankelijk van de afmetingen is een dakluik te combineren met een Gorter vaste trap, schaartrap of veiligheidsladder. Deze Gorter combinaties zijn aantoonbaar veilig. Dit appartementencomplex in Volendam wordt uitgerust met een schaartrap large.

Ben je benieuwd naar de installatiemethode van een dakluik? Check dan deze link
Meer informatie over de prijs van het luik zelf vind je via deze link.
Wil je een offerte opvragen? Klik hier!  

Bedrijvengids Geplaatst door
Gorter Group bv

Gorter Group bv

Zuiderweg 12, 1741NA  Schagen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

-Kennisbank Meer van Gorter Group bv
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.