Naumann Tech ook jouw projectpartner?

Jouw rookgasafvoersystemen afgekeurd? Naumann Tech B.V. doet niet alleen het voorafgaande onderzoek, maar is er ook om jouw projectbegeleiding te faciliteren.

Geplaatst door: Naumann Tech

In onze vorige blog vertelde collega Nick over het grote belang van rookgaskanaalinspecties, uitgevoerd door nauwkeurige professionals. Met de onderzoeksrapportage die volgt op een inspectie, heb je vervolgens een duidelijk overzicht van de problematiek in schrift en beeld. Een document vol constateringen, uitleg en aanbevelingen. “Maar dan?”, vragen onze klanten daarna vaak. 

Veranderende regelgeving
In Nederland is het pakket aan regelgeving rondom de aanleg, staat, renovatie en vervanging van verwarmingsketels, rookgasafvoerkanalen en alles er omheen, een grote verzameling van steeds vernieuwende regels. Het lijkt veel en verwarrend, maar het dient uiteindelijk een doel: de veiligheid van panden en daarin aanwezige bewoners of werknemers. Met de jaren worden we wijzer, wat er soms toe leidt  dat materialen en methodes niet meer mogen worden gebruikt. Een voorbeeld daarvan is de montage van rookgasafvoerbuizen. Werden die in het verleden nog gewoon geplaatst met parkers door de buiswand heen, in deze tijd is dat een reden om een geheel systeem af te keuren.

Afgekeurd, help! Wat dan?
Dus daar sta je dan, met je verhelderende rapportage, die je adviseert om toch maar niet de nieuwe ketels op je sterk verouderde rookgasafvoeren te plaatsen. Of die zegt dat de hele boel zodanig versleten is, dat het zelfs gevaar oplevert. De wet vertelt dan dat je aan de slag moet met de aanpak van je CLV- of individuele rookgasafvoer om weer veilig wonen of werken te garanderen. Ook daar komen wij om de hoek kijken.

Jouw project, onze zorg
Wist je al dat Naumann Tech B.V., na de bekende inspecties, ook graag het vervolgtraject voor je in een projectplan giet? Waarna we zorgen voor de complete uitvoering, samen met onze ervaren samenwerkingspartners? Wat overigens ook kan als een ander de inspecties heeft gedaan, ook dat is prima.

Onze aanpak

We gaan als volgt te werk. Allereerst komen we langs om een precieze inschatting te maken van alle installaties in het gehele gebouw, naast het doornemen van alle beschikbare tekeningen en andere stukken die van belang zijn. De inventarisatielijst die daaruit volgt, wordt de basis voor het opzetten van de technische mogelijkheden en de kostenraming. Daarop volgt het maken van de aanbestedingsdocumenten, inclusief het programma van eisen (PvE). Ook leveren we een bestek, als het oude bestek niet kan worden aangehouden. Daarmee kan de uitbesteding plaatsvinden. Bij maximaal drie partijen vragen we offertes aan, organiseren de schouw en geven gunningsadvies.

Verdere projectbegeleiding
Namens jouw organisatie stellen we met de aannemer een definitief plan van aanpak en planning op. Gedurende het werk controleren we steekproefsgewijs de kwaliteit van het geleverde werk en het volgen van de juiste werkroute. Is het nodig dat we bij vergaderingen zijn? We komen. Uiteindelijk krijg je van ons het Opleveringsdocument en draait het gehele systeem piekfijn.

Jouw renovatie, vervanging, bouw in deskundige handen
Is dit nieuw voor je? We leggen het graag persoonlijk aan je uit.  Kijk op onze website, reageer via ons contactformulier, of bel Naumann Tech B.V. via 0651370680 voor een goed gesprek over wat we voor jou en je vastgoed kunnen betekenen. 

Bedrijvengids Geplaatst door
Naumann Tech

Naumann Tech

De Bukakkers 20, 7811 KZ  Emmen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.