PARKEERPLAATS VERHUREN VAN VvE's

PARKEERPLAATS VERHUREN VAN VVE’S: IN 3 STAPPEN GELD VERDIENEN AAN UW PARKEERTERREIN

Geplaatst door: FAAC BV

‎Onlangs gingen wij in op veelvoorkomende parkeerproblemen in stedelijke gebieden, zoals dat winkelend publiek parkeert op openbare parkeerplaatsen van VvE’s. Als VvE beheerder ziet u dit wellicht als probleem… óf als een kans! 

PARKEERPROBLEMEN BIJ VVE’S
Bij VvE’s, zeker in de binnenstad, maakt winkelend publiek ongewenst gratis gebruik van de parkeergarage of -plaatsen van een VvE. Hierdoor kunnen bewoners niet parkeren op de voor hen bestemde parkeerplaats.

Autoluwe binnenstad

Steeds meer gemeenten zijn van plan om auto’s te weren uit de binnenstad, of in elk geval autoluw te maken. Dit betekent in de praktijk dat automobilisten hun auto aan de rand van de binnenstad parkeren – precies daar waar appartementencomplexen gevestigd zijn.

Gratis parkeren

Automobilisten willen het liefst gratis parkeren. Zij lopen liever een stuk verder dan dat zij geld betalen aan een parkeerplek. Een gratis parkeerplaats bij de lokale VvE is daarom dé ideale oplossing.

WEREN VAN ONGEWENSTE EN NIET-BETALENDE PARKEERDERS

Als VvE-beheerder streeft u naar tevreden bewoners in uw (appartementen)complex, die altijd een plek kunnen bemachtigen op de parkeerplaats. Daarom is de eerste stap: het weren van ongewenste gebruikers.

Dat doet u onder andere door aan de oprit van de parkeerplaats een in- en uitrijstation te plaatsen, waarmee…

bewoners een gegarandeerde, gratis parkeerplaats hebben middels kentekenregistratie;
niet-bewoners geen toegang hebben (óf parkeren tegen een prijs);
en bezoekers van bewoners gratis toegang krijgen middels kentekenregistratie of belfunctie.

STAP 2: UW PARKEERPLAATS VERHUREN ALS EXTRA INKOMSTENBRON

Het weren van ongewenste bezoekers is een eerste manier om parkeerproblemen op te lossen. Maar wat als u meer parkeercapaciteit heeft dan dat u gebruikt? Verhuur deze parkeerplaatsen en creëer hiermee een extra inkomstenbron: zorg dat niet-bewoners betalen voor deze parkeerplaatsen. Plaats een betaalstation voor een vlekkeloos betaalproces. 

Deze optie is zeer geschikt voor parkeergelegenheden in de buurt van winkelcentra en restaurants. Niet-bewoners ontvangen een ticket bij aankomst, dat zij betalen bij het verlaten van de parkeerplaats.

Het betaalstation heeft diverse opties om de parkeerkosten in rekening te brengen:

betalen van standaard dagtarief voor alle parkeerders;
betalen op basis van de tijd waarop geparkeerd is; of
betalen alleen op bepaalde tijdstippen.

STAP 3: SAMENWERKING MET WINKELS IN DE BUURT

Alles halen uit uw parkeerterrein? Ga dan ook een samenwerking aangaan met retailers, restauranteigenaren of andere ondernemers in de buurt.

Enkele praktijkvoorbeelden ter inspiratie:

Samenwerken als VvE beheerder en supermarkt

Een VvE-complex aan de rand van de stad werkt samen met de plaatselijke supermarkt. Op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur zijn de meeste bewoners naar hun werk en blijven de parkeerplaatsen ongebruikt.

Ook bij de supermarkt is het in deze periode rustig: daar heerst de de wens om de drukte meer te spreiden over de hele week.

Oplossing:

de VvE en de supermarkt gaan een samenwerking aan. De supermarkt beloont bezoekers met gratis parkeren als zij op werkdagen tussen 09.00 en 16.00 uur hun boodschappen doen. De VvE maakt optimaal gebruik van de parkeerplaatsen en realiseert een extra inkomstenbron. Onderling maken zij een speciale prijsafspraak.

Samenwerken als VvE beheerder en winkel

Een andere VvE is gevestigd vlak bij het winkelcentrum en heeft veel parkeercapaciteit: niet alle bewoners beschikken namelijk over een auto.

Deze VvE werkt samen met de plaatselijke elektronicawinkel: de klanten van de winkel mogen gebruikmaken van hun parkeerterrein. Met de geïnstalleerde betaalstation kopen klanten zelf hun kaartje.

De winkel biedt een gratis uitrijticket als de klant overgaat tot aankoop. Een stand alone computersysteem maakt deze tickets aan.

Geen VvE maar wel samenwerken?

Ook is het mogelijk om als winkeliers en restauranteigenaar een samenwerking op te zoeken en aan te gaan. De beste samenwerking is met twee partijen die beide klanten ontvangen, maar dan op andere momenten.

Onlangs leverden wij een parkeeroplossing op bij een samenwerking tussen een restaurant en een sportschool. Doordeweeks gebruiken de sporters de parkeerplaatsen en ’s avonds en in de weekenden parkeren de gasten van het restaurant op de beschikbare plekken.

TERUGVERDIENTIJD
De terugverdientijd is voor elke situatie verschillend en afhankelijk van:

Installatiekosten
De hoogte van de kosten voor het installeren van de apparatuur. Welke bijkomende opties zijn gewenst, wat is de afstand tussen de oprit van de parkeerplaatsen en het betaalstation en hoeveel betaalstations en in- en uitrijstations zijn benodigd? Lees meer over het kiezen van het beste parkeersysteem.

Capaciteit
Bij een hogere parkeercapaciteit verdient u de investering sneller terug.

Parkeertarief
De hoogte van het parkeertarief. Waar men in het oosten van het land voor €4,- een hele dag parkeert, is in het westen van het land €4,- het uurtarief.

De terugverdientijd is niet alleen economisch. Bewoners die voor hun deur parkeren zijn doorgaans tevreden huurders. Voor u als VvE-beheerder draagt dit bij aan de continuïteit en klanttevredenheid.

https://www.faacbv.com/nl/contact.aspx

Bedrijvengids Geplaatst door
FAAC BV

FAAC BV

Transportweg 12-01, 7007CN  Doetinchem

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.