Politiekeurmerk Veilig Wonen

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een veiligheidsinstrument dat bijdraagt aan de sociale veiligheid in en rond woningen, wooncomplexen, in buurten en wijken.

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een veiligheidsinstrument dat bijdraagt aan de sociale veiligheid in en rond woningen, wooncomplexen, in buurten en wijken.

Om het PKVW-certificaat Beveiligde Woning te krijgen, moet de woning voldoen aan de actuele PKVW-eisen. Met een certificaat krijg je doorgaans korting op je inboedelverzekering.

Schakel Lockwell-Custos Security Systems BV in. Wij kijken of jouw woning aan de eisen voldoet. Zo niet, dan kunnen wij de benodigde maatregelen uitvoeren om het certificaat te behalen. Wij geven  het certificaat uit. Lockwell-Custos Security Systems BVwordt op onze beurt weer steekproefsgewijs gecontroleerd door inspectie-instelling Kiwa.

 De PKVW-eisen in het kort

 • Gecertificeerd hang-en-sluitwerk, herkenbaar aan het SKG® of ‘V’ logo, op bereikbare ramen, deuren en lichtkoepels
 • Verlichting bij de buitendeuren
 • Zicht vanuit de hal naar buiten
 • Rookmelders op iedere etage en op de juiste plek

PKVW Certificaat

Het PKVW-certificaat Beveiligde Woning is 10 jaar geldig. Dit geldt vanaf de datum van afgifte. Als jouw certificaat na 10 jaar is verlopen, kun je het opnieuw aanvragen. Jouw woning moet dan opnieuw bekeken worden door een PKVW-expert. In die periode verandert er namelijk veel bij de ontwikkeling van hang-en-sluitwerk, maar ook bij de inbraakmethodes van inbrekers.  Lockwell-Custos Security Systems BV verstrekt, na afgifte van het certificaat, twee stickers voor plaatsing op ramen.

Lockwell-Custos Security Systems BV levert als specialist Kwaliteit

Lockwell-Custos Security Systems BV beschikt over gedegen en bewezen kennis van de veiligheid in en rondom een woonhuis en voldoen aan de strenge eisen die het Politiekeurmerk PKVW stelt. Voor preventieadvies en montage van beveiligingsproducten ben je bij ons als PKVW-bedrijf aan het juiste adres. Wij voorzien uw woning van gecertificeerde beveiligingsproducten, zoals sloten, verlichting, inbraakdetectiesystemen en rookmelders.

Ben je van plan om je woning te laten beveiligen door een Lockwell-Custos Security Systems BV als PKVW-beveiligingsadviseur ? Dat is een verstandige keuze! Wij, als organisatie, en al onze adviseurs en monteurs en adviseurs zijn allen gecertificeerd en beschikken altijd over up-to-date kennis. Wij ondergaan jaarlijks een kwaliteitsbeoordeling.

Lockwell-Custos Security Systems BV beoordeelt zelf de sloten, verlichting en mogelijkheden om op- en af te klimmen en bij ramen te komen. Wij bespreken met jou wat je zelf kunt verbeteren en wat wij als expert kunnen doen om de veiligheid in en om jouw woning te verbeteren.

Daarnaast geven wij aanvullende preventietips.
Voldoet uw woning aan de PKVW-eisen? Dan overhandigt Lockwell-Custos Security Systems BV het Certificaat Beveiligde Woning of de verklaring per gevel. Met de bijbehorende stickers kun je ook buitenstaanders laten zien dat jouw woning aan de Politiekeurmerk-eisen voldoet.

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een keurmerk voor woningen die voldoen aan de eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. Een inbreker heeft langer de tijd nodig om binnen te komen in een woning die is beveiligd volgens de eisen van het Politiekeurmerk.

 Wist u dat… 

 • Lockwell-Custos Security Systems BVals PKVW-expert elke 2 jaar opnieuw wordt getraind om de trends in het vak bij te houden.
 • Lockwell-Custos Security Systems BVals PKVW-expert aangesloten is bij een certificatie-instelling die ons informeert bij het hanteren van de juiste en laatste regels PKVW en voor het uitgeven en bijhouden van de PKVW-Certificaten.
 • Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) elke 3 jaar de eisen- en aanbevelingen van het Politiekeurmerk PKVW toetst aan de huidige ontwikkelingen zoals nieuwe werkwijzen van inbrekers.
 • Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid om de 3 jaar nieuwe handboeken uitgeeft voor PKVW-bedrijven als Lockwell-Custos Security Systems BV.
 • Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid 2 keer per jaar een actuele productenlijst met nieuwe goedgekeurde producten gepubliceert.

 De voordelen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)

Inbreken in een slecht beveiligde woning kost vaak maar 30 seconden. Een inbreker bedenkt zich wel twee keer voor hij een woning met Politiekeurmerk probeert te betreden. De PKVW-maatregelen zijn van groot belang voor de veiligheid en de veiligheidsbeleving. Beveiligingsmaatregelen, zoals gecertificeerd hang-en-sluitwerk, goede verlichting en overzicht in de straat, verkleinen de kans dat een inbreker toeslaat in jouw woning.

 Samengevat kent Politiekeurmerk PKVW de navolgende voordelen:

 • de kans op een geslaagde inbraak neemt af tot wel 80%
 • de complete beveiliging van je woning wordt nagelopen, ook brandveiligheid en verlichting in en om de woning
 • korting op je inboedelverzekering bij meerdere verzekeraars
 • een erkende en betrouwbare PKVW-expert adviseert en voert de beveiligingsmaatregelen uit

Bedrijvengids Geplaatst door
Lockwell-Custos Security Systems BV

Lockwell-Custos Security Systems BV

Vogelkersberg 3 C, 3755 BN  Eemnes

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Lockwell-Custos Security Systems BV
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.