Schade door lekkage voorkomen?

Een lekkage is een grote schadepost voor een VvE en kan vaak tot grote problemen leiden: schimmel, corrosie van apparatuur, maar ook aantasting van de bouwkundige constructie. Bovendien leidt meer schade tot hogere verzekeringspremies.

Geplaatst door: BELFOR Nederland BV

Waarom een preventief onderzoek om lekkage tijdig op te sporen?
Voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Een schade is namelijk al snel een kostenpost, waar niemand op zit te wachten. Vooral binnen complexen waar veel belangen een grote rol spelen. Natuurlijk staan wij voor je klaar als je schade hebt, maar nog fijner is als je er zelf voor kan zorgen dat schade zo veel mogelijk wordt voorkomen. 

Corroderende waterleidingen, slechte afdichtingen en verouderde afvoeren zijn veel voorkomende oorzaken van lekkages bij oudere complexen. Ook in nieuwere complexen heb je natuurlijk kans op lekkages aan bijvoorbeeld de waterleidingen, CV leidingen, afvoeren en vloerverwarmingen door het verkeerd aanleggen, verstopping, vorst of andere oorzaken. 

Zo'n lekkage kan leiden tot grote problemen, denk aan schimmel, corrosie van apparatuur maar ook aantasting van de bouwkundige constructie. In gebouwen met meerdere woningen blijft de schade meestal niet beperkt tot één woning, waardoor de kosten al snel kunnen oplopen. Bovendien leidt meer schade tot hogere verzekeringspremies.

Welke onderzoeksmethoden gebruiken wij om lekkages vroegtijdig op te sporen?

  • Endoscopie; hierbij kunnen wij met een kleine camera, welke aan de kop van een slang zit, in spouwmuren, plafonds en onder vloeren kijken. Op een monitor beoordelen wij de staan van de leidingen.
  • Thermografisch onderzoek; met een infraroodcamera meten wij de verschillen in temperatuur. Op deze manier kunnen wij een lekkage in bijvoorbeeld de cv, waterleidingen of vloerverwarming opsporen.
  • Drukmetingen; hiermee kunnen wij een drukverlies in een leiding detecteren, dit wijst op een lekkage
  • Traceergas; voor opsporing van hele kleine lekken gebruiken wij taceergas. Wij spuiten dan onschadelijk gas onder druk door lege leidingen. Met gasdetectieapparatuur meten wij waar het gas de leidingen verlaat. 

Wat is onze werkwijze?
Binnen een afgesproken periode onderzoeken wij minimaal 30 woningen. Op deze manier hebben wij een goed beeld van de algemene staat van de leidingen en afvoeren in uw gebouw(en)/complex en kunnen wij dankzij de schaal de kosten van het onderzoek beperken. 

Kan BELFOR ook het herstel uitvoeren?
Aan de hand van onze bevindingen kan er preventief onderhoud uitgevoerd worden en een al bestaande lekkage kunnen wij herstellen. Dat betekent dus ook: schimmel verwijderen, drogen en ventileren. Voor al deze werkzaamheden kan je bij ons terecht. Samen zorgen wij voor gezonde en veilige gebouwen, terwijl wij de schadelast voor de VvE beperken! 

Meer weten of direct een onderzoek aanvragen? Dat kan hier

Bedrijvengids Geplaatst door
BELFOR Nederland BV

BELFOR Nederland BV

Industrieweg 15, 3044 AS  Rotterdam

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van BELFOR Nederland BV
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.