Steeds weer kalk verwijderen? Niet met een waterontharder

Stromend, hard water bevat eigenlijk altijd opgeloste mineralen. Deze mineralen zorgen voor kalkaanslag in uw leidingen en apparaten.

Gepubliceerd: 15 februari 2022

Maar het effect van kalkaanslag blijft niet beperkt tot enkel deze twee gebieden. U gebruikt water immers ook om mee schoon te maken en om de vaatwasser aan te zetten. Wat is het gevolg van al deze kalkaanslag? En misschien nog wel belangrijker, wat kunt u hier tegen doen?

De gevolgen van kalkaanslag

Kalk in het water brengt verschillende gevolgen met zich mee. Ten eerste zorgt dit ervoor dat er steeds meer kalkaanslag te zien is op de vloer, in voegen en eigenlijk overal waar water in uw huis te vinden is. U zult bijvoorbeeld ook merken dat glazen steeds minder sprankelend uit de vaatwasser komen. Ook in de leidingen zal kalk zich langzaam ophopen. Dit heeft als gevolg dat uw cv-installatie steeds minder effectief het werk kan doen.

Kalk heeft ook gevolgen voor uw lichaam. Kalk zorgt er bijvoorbeeld voor dat uw huid sneller uitdroogt. Gebruik van veel zeep of andere schoonmaakmiddelen kan irritatie met zich meebrengen. En uw ochtendkoffie smaakt uit een nieuw apparaat misschien nog heerlijk, maar na verloop van tijd – zodra de kalk het apparaat begint over te nemen – wordt deze smaak steeds bitterder. Kalk verwijderen uit het water is daarom een goede keuze.

Kalk verwijderen met een waterontharder

Wat kunt u hier tegen doen? Een waterontharder zorgt ervoor dat het kalk uit het water gehaald wordt. Dit gebeurt met een speciaal filtersysteem in de waterontharder. Dit systeem plaatst u op de hoofdleiding van een woning of bedrijf. Hierdoor is de hele woning of het hele pand voorzien van kalkvrij water. En dit merkt u.

Voordelen van een waterontharder

Wat zijn redenen om een waterontharder in huis te halen? Het aanschaffen van een waterontharder geeft u deze voordelen.
- Kalkaanslag verwijderen en - Minder schoonmaakwerk door minder - Betere werking van - Apparaten gaan langer - Kostenbesparend door minder stroomverbruik van - U heeft minder schoonmaakmiddelen nodig voor hetzelfde resultaat

Waterontharders verwijderen kalkaanslag

Heeft u lange tijd zonder waterontharder geleefd en het idee dat de schade al gedaan is? Het fijne van een waterontharder is dat het zachte water er ook voor zorgt dat bestaande kalkaanslag verwijderen ook mogelijk wordt. Zacht water neemt kalkdeeltjes weer op en de waterverzachter filtert deze vervolgens het water weer uit. Zo verwijdert én voorkomt u schade als gevolg van kalkaanslag.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.