5 manieren om je appartement een upgrade te geven

Als eigenaar van een appartement is het belangrijk om je woning zo veel mogelijk up-to-date te houden.

Gepubliceerd: 05 februari 2023

Zo houd je de woning zo comfortabel en aantrekkelijk mogelijk, niet alleen voor jezelf, maar ook voor andere eigenaren en een eventuele verkoop in de toekomst. Er zijn verschillende manieren waarop je je appartement kunt verbeteren en upgraden om het meer van deze tijd te laten zijn en je er nog meer thuis te laten voelen.

Kies voor een waterontharder

Steeds meer mensen kiezen voor een water ontharder in huis vanwege de fijne voordelen die het biedt. Een waterontharder is een apparatuur dat helpt bij het verwijderen van mineralen zoals calcium en magnesium uit het water. Dit kan helpen om de kwaliteit van het water te verbeteren en de levensduur van apparaten zoals een waterkoker of wasmachine te verlengen. Bovendien kan zachter water ook zorgen voor minder kalkaanslag op bijvoorbeeld kranen en douchekoppen. Dit maakt het makkelijker om de badkamer schoon te maken en kan zorgen voor een gladdere huid en zachtere haren. Een waterontharder is een investering, maar uiteindelijk bespaar je er aanzienlijk mee in kosten voor schoonmaakmiddelen. Sanitair in je badkamer blijft veel langer mooi en je bent minder tijd en moeite kwijt aan schoonmaken.

Verf deuren en kozijnen

Een eenvoudige manier om je appartement te verbeteren en een sfeervolle uitstraling te geven is door de muren te verven. Wanneer je een nieuw appartement betrekt, kan een nieuwe kleur op de muren zorgen voor een heel andere uitstraling en ervoor zorgen dat alles er fris en nieuw uitziet. Maar wat veel mensen nog weleens vergeten is om ook deuren en kozijnen opnieuw in de lak te zetten. In de loop der jaren slijt de verf op kozijnen en vooral deuren flink vanwege het feit dat ze veel worden gebruikt en aangeraakt. Wanneer je de muren voorziet van een nieuwe kleur, maar deuren en kozijnen achterwege laat, geeft dit al snel een slordige uitstraling. In veel gevallen zijn deze wit gekleurd, wat na een tijdje wat vergeeld kan raken. Door deze zaken te voorzien van een frisse nieuwe laklaag, eventueel in een mooie kleur, zorg je ervoor dat het appartement er weer als nieuw uitziet.

Investeer in opslagruimte

Een van de grootste uitdagingen van het wonen in een appartement is de beperkte opslagruimte. In appartementencomplexen is in veel gevallen nog wel een kelder te vinden, maar in veel andere soorten appartementen ook niet. Denk bijvoorbeeld aan een beneden- of bovenwoning. In veel gevallen is ruimte vinden om spullen op te bergen dan best een uitdaging. Wanneer je merkt dat er te weinig ruimte is voor al je spullen, overweeg dan om slimme opbergoplossingen te installeren. Kies bijvoorbeeld voor een modulaire kast, die je geheel naar eigen wens kunt samenstellen en zo dus de ruimte ook optimaal kunt indelen. Werk met extra planken aan de muur en maak gebruik van de hoogte van een ruimte. Op deze manier kun je zelf eenvoudig meer ruimte voor je spullen creëren.

Upgrade de verlichting

Goede verlichting kan een enorm verschil maken in de uitstraling van je appartement. Vervang oude lampen altijd voor nieuwe, energiezuinige LED-lampen. Hiermee kun je de sfeer van je appartement bepalen en tegelijkertijd de energierekening verlagen. Denk eens aan inbouwspots die de ruimte op een hele sfeervolle manier verlichten. Deze zitten natuurlijk vast in de woning, je neemt ze niet mee op het moment dat je gaat verhuizen. Dit kan dus leiden tot een waardevermeerdering van het appartement. Daarnaast kun je ook denken aan slimme verlichtingssystemen die je kunt bedienen via een smartphone.

Energiebesparende maatregelen

Een manier om je appartement comfortabeler te maken en bovendien meer aantrekkelijk, is door energiebesparende maatregelen te treffen. Sommige zaken moeten in samenspraak met de VvE worden gedaan, zoals spouwmuurisolatie of zonnepanelen. Maar andere, kleinere maatregelen kun je eenvoudig zelf doen. Zorg allereerst voor een goede isolatie. Dit houdt het huis koeler in de zomer en warmer in de winter, waardoor je veel energie kunt besparen. Hiervoor is het belangrijk om vooral te kijken naar tochtplekken in het huis. Bekijk ramen en deuren kritisch op eventuele gaten en kieren en installeer bijvoorbeeld tochtstrips. Daarnaast kun je kiezen voor een waterbesparende douchekop en oude apparaten vervangen voor energiezuinige modellen. Een iets grotere investering, maar zeer doeltreffend is het vervangen van de CV-ketel wanneer deze zijn beste tijd heeft gehad. Hierdoor gaat je gasverbruik aanzienlijk naar beneden en daarmee natuurlijk ook de rekening.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.