Onderhoudswerkzaamheden aan een appartement

Als eigenaar van een appartement komt er van alles op u af! U wilt immers comfortabel in uw woning kunnen blijven wonen.

Gepubliceerd: 23 mei 2018

Dit maakt dat het noodzakelijk is om de cv-ketel regelmatig te vervangen, de elektra in uw woning na te laten kijken, enzovoorts. Het zijn slechts enkele voorbeelden van onderhoudswerkzaamheden die eens in de zoveel jaar moeten worden uitgevoerd. Zonder onderhoud zult u al snel tegen vervelende complicaties aanlopen! Een storing in de cv-ketel of een lekkage rond leidingen zijn hier goede voorbeelden van.

Ook de beveiliging van uw appartement zal eens in de zoveel jaar nagekeken moeten worden. Sloten zullen al snel verouderd zijn, waardoor deze vervangen moeten worden om inbrekers buiten de deur te houden. Waar het tot enkele jaren terug heel gebruikelijk was om tweepuntsloten te gebruiken, voldoende deze sloten tegenwoordig niet meer. Verstandiger is het om voor sloten met drie punten te kiezen.

Onderhoud aan de beveiliging in huis

Veel mensen hebben een appartement als tweede woning aangeschaft. Juist voor deze mensen geldt dat het regelmatig onderhouden van de beveiliging essentieel is! U moet er immers niet aan denken, dat u bij thuiskomst opmerkt dat er in uw appartement is ingebroken. Een inbraak in uw appartement kan voorkomen worden door het appartement regelmatig van extra beveiligingscomponenten te voorzien. Schakel een slotenmaker in om de staat van de beveiliging van uw appartement te controleren. Ook kan een slotenmaker u van advies voorzien, over de mogelijkheden waarop u de beveiliging kunt verbeteren. Laat uw sloten bijvoorbeeld vervangen voor SKG gecertificeerde sloten.

Controleer een appartement op lekkages

Minstens zo belangrijk als het onderhouden van de woningbeveiliging, is het voorkomen van lekkages. Voer bijvoorbeeld regelmatig onderhoud uit aan de afvoer en leidingen binnen uw appartement. Het kan voorkomen dat de aansluitpunten van uw leidingen en afvoer op sanitaire voorzieningen verzwakt is. Dit leidt ertoe dat er speling ontstaat, waarlangs het water de leidingen en afvoer kan verlaten. Iets wat u wilt voorkomen, om lekkages in uw appartement tegen te kunnen gaan. Lekkages kunnen voor een buitengewoon vervelende waterschade zorgen, die lastig te herstellen is.

Bron: Slotenmakerslelystad.nl

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.