Optimale beveiliging van een wooncomplex

Een wooncomplex beveiligen lijkt doorgaans makkelijker, dan dat dit in de praktijk is. Bij een wooncomplex heeft men doorgaans met tien of meer appartementen te maken, die zowel individueel als collectief beveiligd moeten worden.

Gepubliceerd: 04 september 2018

In dit artikel wordt dieper ingegaan op de optimale beveiliging van zo’n wooncomplex. Bent u zelf eigenaar van een appartement? In dat geval is het niet alleen belangrijk om naar de uitvoering van een collectieve beveiliging te kijken, maar ook naar de beveiliging van uw individuele appartement. Heeft u deze bijvoorbeeld van goede sloten voorzien? Is het gebruik van een alarmsysteem in uw appartement overwogen? Enzovoorts.

Sloten vormen de basis van een goede beveiliging

Zowel voor het wooncomplex als voor losse appartementen, zijn goede sloten op deuren en ramen essentieel. De raamsloten worden vaak vergeten, waardoor inbrekers relatief eenvoudig via een raam bij woningen binnen kunnen komen. Goede sloten zijn sloten, die getest zijn door het SKG. Dit is een onafhankelijke partij, die sloten een beoordeling van één tot maximaal drie sterren geeft. De sterren geven aan in welke mate de sloten een vertragende werking hebben op inbrekers.

Tip: door voor sloten met een hoge SKG-beoordeling te kiezen, komt u mogelijk in aanmerking voor het PKVW-keurmerk. Dit keurmerk maakt dat u korting krijgt op uw woon- en inboedelverzekering bij sommige verzekeraars.

Beveilig duren met magneetcontacten en een beveiligingscamera

Om de beveiliging van uw wooncomplex of losse appartement verder op te schroeven, is het verstandig om de deuren te koppelen aan een alarminstallatie. Dit doet u door magneetcontacten op de deur en deurpost te monteren. Op het moment dat het contact tussen beide magneten onderbroken wordt, zal er een alarm geactiveerd worden. Dit schrikt inbrekers af! Ook kan het zinvol zijn om een beveiligingscamera rond de ingang van het complex te gebruiken. Op het moment dat inbrekers deze camera opmerken, zullen zij een ander target nemen.

Bron: https://tilburgslotenmakers.nl

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.