10 slimme gadgets die het comfort van een appartement enorm bevorderen

Het comfort van een appartement verhogen betekent lang niet altijd het kopen van nieuwe meubels of een complete verbouwing beginnen.

Gepubliceerd: 19 juli 2017

Vooral in de laatste jaren is de automatisering steeds verder gekomen, waarmee je je appartement flink kunt upgraden. Denk maar eens aan alle reclames waarin steeds meer zelfdenkende apparaten voorkomen en je je halve huis kunt besturen via een app op je telefoon of tablet. Dát is pas comfortabel leven. Wil jij het comfort van je appartement flink bevorderen? Dan zijn deze 10 slimme gadgets een must!

1. Thermostaat

De slimme thermostaat haalt regelmatig de reclame. Niet voor niets, want het is best handig dat je meteen op een app je thermostaat kunt bekijken en instellen. Zo voorkom je nutteloos gasverbruik en weet je altijd meteen hoe warm het is. Bovendien kun je ook de thermostaat naar beneden stellen als je op je werk zit of op vakantie bent. Zo bespaar je behoorlijk wat energie en staat de verwarming in je appartement wat vaker op een lager pitje.

2. Beveiligingscamera

In deze onzekere tijd is het fijn als je een beveiligingscamera hebt. Maar aan een gewone camera heb je niet zo heel veel. Je gaat natuurlijk niet de hele tijd zitten kijken wat er buiten de deur gebeurt. Daarom ga je liever voor een slimme beveiligingscamera. Deze camera is aangesloten op het internet en de beelden worden opgeslagen. Verder krijg jij automatisch een berichtje op je smartphone als er beweging in beeld is. Check wel even of een camera bij de deur is toegestaan volgens de VvE.

3. Stekkers

Slimme gadgets zijn vaak best duur, maar dat hoeft niet altijd. Denk bijvoorbeeld eens aan slimme stekkers! Deze pluggen stop je in het stopcontact, waarna je je apparaat erop aansluit. De plug is te bedienen via een app, waarmee je automatisch het apparaat aan- en uit kunt schakelen. Ideaal voor bijvoorbeeld de TV en staande lampen. Je kunt er ook per plug een tijdschema voor instellen!

4. Rookmelder

Een slimme rookmelder gaat niet alleen piepen als hij rook detecteerd, maar hij schakelt automatisch ook de apparaten die erop aangesloten zijn uit. Stel je voor dat er rookwolken uit de oven komen omdat je de ovenschotel bent vergeten, dan schakelt de rookmelder de oven uit en is er alleen een flinke stank in huis. Heel wat beter dan een afgebrand appartementencomplex omdat jij nog even snel boodschapjes ging doen.

5. Alarminstallatie

Alarminstallaties zijn lang niet altijd slim te noemen. Er zijn echter wel steeds meer slimme systemen op de markt, zoals het plug & play systeem van Somfy. Deze slimme alarminstallatie werkt direct en is altijd te bekijken via de smartphone. Daarnaast past het zich aan aan jouw routines, zodat het systeem ook aan gaat als jij al naar bed bent en vergeten bent om het aan te zetten.

6. Plantjes

Planten zijn erg leuk en mooi in je interieur. Maar… je vergeet ze weleens water te geven. En dan veranderen die leuke plantjes uiteindelijk in een triest hoopje half verdorde stengels. Herken je dit probleem? Dan ga je nu meteen op zoek naar een slim systeem voor je planten. Er zijn sensoren die meten hoe het ervoor staat met je plantjes en dat netjes doorgeven aan je smartphone. Inclusief notificatie als er iets nodig is.

7. Robotstofzuiger

Wil je gemak, dan ga je voor een robotstofzuiger. Er zijn verschillende types, waarvan de ‘domste’ willekeurig rondrijdt door het appartement, terwijl de duurste een volledige plattegrond van je appartement in zijn geheugen heeft opgeslagen. Heb je geen drempels in huis en geen hoogpolig tapijt? Dan is de robotstofzuiger voortaan je beste vriend.

8. Oven

Het idee van smart home is dat alles in huis slim wordt. Dat betekent dat alle elektrische apparaten kunnen verbinden met internet. In de keuken gebeurt dat langzaam maar zeker steeds vaker. De slimme oven is hier een voorbeeld van. Je kunt hem besturen via een app, waardoor je vanaf de bank de perfecte temperatuur kunt instellen voor je gerecht.

9. Koelkast

Ook de koelkast is opgenomen in het smart home plan. De nieuwste slimme koelkast heeft verschillende zones. Via je telefoon kun je instellen welke gedeeltes vriezen en welke alleen maar koelen. Verder zit er een camera in waarmee je op je smartphone kunt zien wat er nog in de koelkast ligt.

10. TV

De Smart TV is al langer een hype. Hij is natuurlijk ook heel praktisch. De smart TV heeft verschillende voordelen. Zo heb je er gewoon allerlei apps op zitten, heb je verbinding met internet (en Youtube) en kun je hem aansturen via een app op je smartphone of tablet. Oh ja, je kunt ook gewoon nog TV kijken!

Je huis of appartement slimmer maken is hartstikke handig. Je hoeft niet meer naar apparaten toe te gaan om ze aan te sturen, maar je hebt alles op je smartphone. Dit is natuurlijk pas echt praktisch als je al deze systemen kunt besturen vanuit dezelfde app, zodat je niet eindigt met tientallen apps op je smartphone en tablet. Hier wordt nog aan gewerkt, want niet elk systeem heeft dezelfde aansturing. Toch kun je nu al beginnen om je appartement een stuk slimmer en comfortabeler te maken met deze 10 stoere gadgets!

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.