De ideale koelkast voor in een appartement

Een appartement is natuurlijk niks zonder een koelkast. Net als in een woonhuis zijn er veel dingen om op te letten als u een goede koelkast zoekt.

Gepubliceerd: 15 april 2022

De energiezuinigheid, het aantal legplanken, de afmetingen en de aanwezigheid van deurkoeling zijn hier voorbeelden van. Toch moet u als appartementseigenaar op nog een aantal extra dingen letten.

Bij een appartement kiezen veel mensen voor een inbouwkoelkast. Een inbouwkoelkast is netjes in de keuken weg te werken en draagt bij aan een mooie en praktische keuken. Zo'n inbouwkoelkast is zeker een goed idee, maar het is natuurlijk wel belangrijk dat het past. Daarom dient u vooraf de nismaten op te meten. Houd ook rekening met het scharniersysteem. Er zijn twee systemen mogelijk, het deur-op-deursysteem en het sleepdeursysteem. Daarbij verschilt de manier waarop het frontpaneel is bevestigd. Het is aan te raden om te kiezen voor het systeem dat momenteel al in de keuken zit, dat is de eenvoudigste oplossing.

Volume en plaatsing van de koelkast in een appartement

Laat u een nieuwe keuken plaatsen, dan kunt u natuurlijk ook meteen kiezen voor een keuken met inbouwapparaten. Bedenk dan wel goed wat u wilt en waar u het wilt. Een onderbouwkoelkast is bijvoorbeeld ideaal als u weinig ruimte hebt en vooral de plaats onder de koelkast wil gebruiken, maar het betekent ook dat u wat meer moet bukken. Als u wat ouder bent of rugklachten hebt, is dat wellicht niet zo handig.

Een koel-vriescombinatie is dan weer een meerwaarde, maar ga na hoeveel van het volume naar het koelen gaat en hoeveel naar het vriezen. Voor een gezin van meer dan twee personen heb je toch minstens 150 liter koelruimte nodig. Dat kan zelfs oplopen tot 250 liter. Bij grote gezinnen van vijf of meer personen mag dat nóg meer zijn.

Een vrijstaande koelkast is niet per se een slecht idee

Hoewel veel appartementseigenaars de voorkeur geven aan een inbouwkoelkast, moet u weten dat een vrijstaande koelkast ook bijzonder mooi kan zijn. Het kan als een ware eyecatcher kleur aan het interieur toevoegen. In een Scandinavisch interieur kan bijvoorbeeld een mooie, rode koelkast met een retrodesign ongelofelijk mooi staan, maar eigenlijk is dat in vrijwel elk interieur het geval. Het is wel belangrijk dat het dan ook echt als een eyecatcher kan fungeren en er niet te veel andere decoratiestukken zijn die om aandacht schreeuwen.

Geef de voorkeur aan een stille koelkast

In een appartement is de keuken natuurlijk nooit veraf en zeker bij een open keuken is een stille koelkast aan te raden. Dat wil zeggen dat het een geluidsniveau van 38 dB of minder dient te hebben. Hierdoor is het stiller dan de normale omgevingsgeluiden in een appartement. Zo'n stille koelkast hoeft overigens ook niet duur te zijn en kunt u heus wel vinden in de koelkast sale. Er is bovendien keuze zat. Een goede keuze is bijvoorbeeld de Samsung RB36T602CSA met een geluidsniveau van niet meer dan 35 dB. Dat is nog eens 50% stiller dan 38 dB.

Zonnepaneel-advies Zonnepaneel-advies

Er zijn diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen mogelijk te maken.

1
Introductie
2
Vragen
3
Gegevens

Wat houdt het in?

Juridisch, technisch en logistiek is het niet eenvoudig zonnepanelen te koppelen achter de meter van individuele appartement. Een gemeenschappelijke elektriciteitsmeter zorgen er echter weer voor dat het lastig is de zonnepanelen rendabel te exploiteren. Gelukkig zijn er diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen toch mogelijk te maken.

Waar bestaat het advies uit?

Analyse van de huidige situatie
Analyse van de wensen (en haalbaarheid hiervan) van de VvE
Analyse van de mogelijkheden
Prijsvergelijking van de verschillende mogelijkheden

Gegevens

Zonnepaneel-advies
Bedankt, wij hebben uw aanvraag succesvol ontvangen en nemen contact met u op.
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.