6 redenen om te kiezen voor hekwerk in uw tuin, balkon of dakterras

Op zoek naar een nieuwe afscherming voor uw tuin, balkon of dakterras? Een hekwerk is een veilige, stijlvolle en prettige optie. Waarom? Dat leggen we u uit in dit artikel.

Gepubliceerd: 28 mei 2021

1. Veiligheid

Ten eerste zorgt een hekwerk in de tuin op meerdere fronten voor een veilig gevoel. Een goed afgesloten terrein zorgt er namelijk voor dat kinderen of huisdieren niet zomaar de weg op kunnen lopen én u voorkomt dat er zomaar vreemden uw terrein op kunnen lopen (of klimmen).

2. Privacy

Ook geeft een hekwerk rondom uw tuin, dakterras of balkon meer privacy. In welke mate is natuurlijk wel afhankelijk van het type hek. Zo is het ene hek volledig afgeschermd qua inkijk, terwijl het andere hek juist heel transparant kan zijn. Voor welke optie u kiest is volledig persoonlijk. Toch zorgt een hek hoe dan ook al voor een prettiger gevoel qua privacy, hoe transparant deze ook is. Daarnaast kunt u een hekwerk uiteraard altijd nog aanvullen met natuurlijke begroeiing, zoals een haag of een aantal mooie planten.

3. Perfecte afscheiding van de buren

Als appartement eigenaar kunt u niet om uw buren heen. Ze wonen nou eenmaal links, rechts, onder en/of boven u. Dus ook de tuinen, dakterrassen en balkons liggen vaak behoorlijk dicht op elkaar. Logisch als u die op een prettige manier van elkaar wil scheiden. In tuinen is het vrij gebruikelijk te kiezen voor een schutting of een haag, maar op een dakterras of balkon is dat nou eenmaal niet altijd mogelijk. Een afscheiding door middel van een hekwerk is dan een goed en stijlvol alternatief. Daarnaast kunt u de kosten eventueel delen met de buren.

4. Het zorgt voor een mooie uitstraling

Mits u een stijlvol en degelijk hekwerk uitkiest bent u jarenlang verzekerd van een mooie uitstraling en afrastering van uw tuin. Daarbij is het erg prettig dat u hier alle kanten mee op kunt, zodat het hek helemaal naar eigen smaak is. Van een hoog gesloten hek zonder doorkijk tot een lager hek met een open uitstraling.

5. Geen onderhoud nodig

Misschien wel een van de prettigste voordelen aan een hekwerk in uw tuin, dakterras of balkon: u heeft er geen onderhoud aan. Waar een schutting om de zoveel jaar opnieuw geschuurd en gebeitst moet worden, en een haag minimaal twee keer per jaar gesnoeid moet worden, hoeft u zich hier bij een (kwalitatief) hekwerk geen zorgen om te maken. Op zoek naar kwalitatief goed hekwerk? MT Hekwerken biedt hekwerken aan van stevig staal, behandeld met poedercoating. Op die manier blijft het hekwerk altijd mooi, mits er geen grof geweld wordt gebruikt natuurlijk.

6. Mooi te decoreren

Vindt u kaal hekwerk iets te kil? Dan kunt u het hekwerk ook nog gemakkelijk decoreren. Dubbelstaafmat hekwerken zijn bijvoorbeeld prima geschikt om te begroeien met klimplanten, zonder dat het hekwerk aangetast wordt. Liever losse plantenbakken of andere accessoires? Ook dat is gemakkelijk aan het hekwerk te bevestigen.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.