6 tips om het balkon van uw appartement te verlichten

Hoe u het balkon op een mooie, sfeervolle manier kunt verlichten

Gepubliceerd: 25 augustus 2019

Een fijne inrichting en een mooi interieur doen natuurlijk veel; maar ook het balkon mag niet vergeten worden. Er zijn natuurlijk allerlei manieren om het balkon sfeervol te maken, maar de juiste verlichting doet vaak toch het meeste werk. Hoe u het balkon op een mooie, sfeervolle manier kunt verlichten, vertellen we u graag!

1. Kies voor duurzame verlichting

Duurzame vormen van verlichting zoals Solar buitenverlichting kunnen ontzettend veel doen voor zowel de sfeer als de energierekening. Solar buitenverlichting laadt zichzelf met kleine panelen op door de zon, en schijnt vervolgens de hele nacht door op basis van de zelf opgewekte energie. Dit maakt solar buitenverlichting niet alleen fijn voor de energierekening, maar ook een ideale sfeermaker voor het balkon.

2. Accentueer het groen

In wat voor buitenomgeving u ook bent; een mooie groene omgeving doet ontzettend veel goed. Het zorgt voor rust, een gevoel van ontspanning en brengt ontzettend veel sfeer. Ook op het balkon mag genoeg groen naar voren komen: hangplanten, sta planten en andere leuke manieren om de natuur naar het balkon te brengen doen de sfeer veel goed. Door juist deze planten te accentueren met mooie verlichting zorgt u voor een fijne, ontspannen sfeer en kan er urenlang buiten genoten worden.

3. Functionele verlichting

Maar naast het groen in de spotlight te zetten moet er natuurlijk ook voldoende functionele verlichting op het balkon aanwezig zijn. Gelukkig kan functionele verlichting op een balkon heel makkelijk en duurzaam aangebracht worden. Een Solar wandlamp buiten geeft een kleiner balkon direct alle functionele verlichting die het nodig heeft. U kunt een enkele wandlamp gebruiken om een klein balkon voorzien van alle nodige verlichting. Is het balkon wat groter? Dan plaatst u gewoon wat meer wandlampen of spots om het grotere oppervlak goed te verlichten. De solar wandlampen laden zich gedurende dag op en gebruiken de zelf opgewekte energie tijdens de avonduren om uw balkon perfecte te verlichten.

4. Sfeervolle verlichting

Op het gebied van solar verlichting is er ook ontzettend veel sfeerverlichting te vinden. Naast de functionele verlichting zorgt de sfeerverlichting ervoor dat het balkon een fijne, gezellige en warme uitstraling krijgt. Zo kunt u zoals al eerder genoemd het groen en de planten in de spotlight zetten, maar ook andere onderdelen van het balkon kunnen extra verlicht worden. Een mooie draad met gekleurde solar lampionnen kan een terras of zithoek ontzettend gezellig maken. En het fijnste is dat die solar verlichting bijna niets kost!

5. Verlichten van paden

Loopt er een klein pad over het balkon? Dan is het belangrijk om dit op de juiste manier te verlichten om struikelen of vallen te voorkomen. Er zijn genoeg leuke solar lampen beschikbaar die het pad op een natuurlijke manier verlichten: een solar lamp in de vorm van een steen bijvoorbeeld.

6. Tuinaccessoires in de kijker

Heeft u mooie woonaccessoires op het balkon geplaatst? Dan mogen ook deze in de spotlight gezet worden. Een mooi schilderij valt natuurlijk geweldig op wanneer er een solar spotje boven hangt.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wilt u meer dan 3 items lezen?

Lees direct verder tot en met 10 items per maand met een gratis Basis-profiel.

Gratis aanmelden
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.